default-image

Οι πρώτες κατευθύνσεις του Νιόπλια

Αθλητισμός
Οι πρώτες κατευθύνσεις του Νιόπλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος ΟΦΗ «χτίζεται» καθημερινά στο ΒΑΚ, στο βαθμό που μπορεί να γίνουν αλλαγές στο μέσον της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Νίκος Νιόπλιας «έκλεισε» χθες μια εβδομάδα στο «τιμόνι» της ομάδας και μέσα από τη σκληρή δουλειά, προσπαθεί μαζί με τους παίκτες να δώσουν μια διαφορετική αύρα. Αυτή του νικητή, της ομάδας που επιβεβαιώνει στο γήπεδο τον τίτλο του φαβορί.

Δείγμα από επίσημο αγώνα δεν έχουμε ακόμα, όμως ο έμπειρος τεχνικός καθημερινά… περνάει τα «θέλω» του, μιλώντας συνεχώς στους παίκτες για συγκεκριμένους τακτικούς άξονες. Αυτό που πρέπει αρχικά να επισημανθεί, είναι ότι η αγωνιστική ένταση σε όλα έχει ανέβει κατακόρυφα. Οι γνωρίζοντες εντός των… τειχών του ΒΑΚ, λένε χαρακτηριστικά ότι η ομάδα δουλεύει σε επίπεδα Σούπερ Λίγκας. Μα πως θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι διαφορετικό.

Ο Νιόπλιας, ο Θανάσης Κολιτσιδάκης και το υπόλοιπο επιτελείο, απλά προσαρμόζουν κάποιες δεδομένα στις απαιτήσεις της Γ' Εθνικής. Επί της ουσίας, ο 51χρονος προπονητής ζητά συγκεκριμένα πράγματα από τους παίκτες, ώστε ειδικά εντός έδρας, ο ΟΦΗ να είναι άλλη ομάδα. Ταχύτητα σε όλα. Είναι το πρώτο μήνυμα που θέλησε να «περάσει» στους παίκτες, με επαναλαμβανόμενες αναφορές. Γρήγορη απόφαση, αλλά και εκτέλεση είναι ένα βασικό ζητούμενο από τους ποδοσφαιριστές, επισημαίνοντας συνεχώς ότι θα πρέπει να έχουν ταχύτητα, αλλά όχι βιασύνη.

Είναι δεδομένο ότι θα δούμε μια ομάδα με τακτικό πλάνο, που θα επιδιώκει να έχει την μπάλα στην κατοχή της και να δημιουργεί, να παίζει ποδόσφαιρο. Αρκετές φορές, ο Νιόπλιας επισημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει «μυαλωμένο παιχνίδι», κάτι που μεταφράζεται και σε… ποικιλία. Άλλοτε, με ανάπτυξη από τα άκρα και άλλοτε από τον άξονα, ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα. Θέλει από τους παίκτες να «διαβάζουν» το εκάστοτε ματς και τις ανάγκες του. Αφήνει σχετική ελευθερία, ζητώντας υπομονή για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε να κρίνουν όσοι είναι στο χορτάρι πότε πρέπει να πάνε γρήγορα και πότε με υπομονή. Πάντως, γενικά η ταχύτητα θα είναι ένα κύριο γνώρισμα. Τέλος, σε ότι αφορά τη διάταξη αυτό το πρώτο διάστημα δουλεύουν στο 4-2-3-1, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν στο μυαλό του κι άλλες επιλογές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News