default-image

Γερμανία: Η αστυνομία είχε μια ένδειξη για πιθανή επίθεση ισλαμιστών στο Βερολίνο

Κόσμος
Γερμανία: Η αστυνομία είχε μια ένδειξη για πιθανή επίθεση ισλαμιστών στο Βερολίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γερμανικές αρχές είχαν ενδείξεις ότι το Βερολίνο θα γινόταν στόχος επίθεσης, όταν διεξήγαγαν την επιχείρησή τους για τη σύλληψη υπόπτων οι οποίοι πιστεύεται ότι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

«Είχαμε μια ένδειξη, πριν από λίγο καιρό, για μια πιθανή επίθεση στη Γερμανία, στο Βερολίνο. Δεν έχουμε, εξ όσων γνωρίζω, τίποτα πιο συγκεκριμένο», είπε ο Στέφαν Ρέντλιχ, ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών της πρωτεύουσας.

«Αυτά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ότι στόχος της επίθεσης ήταν η Αλεξάντερπλατς ή το Τσεκπόιντ Τσάρλι, δεν έχουμε τίποτα απολύτως για αυτά, δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Bild υποστήριξε ότι οι επιχειρήσεις που διεξήχθησαν το πρωί σε διάφορες περιοχές της Γερμανίας και στο Βερολίνο σχετίζονται με ένα πιθανό σχέδιο ακραίων ισλαμιστών να επιτεθούν στην Αλεξάντερπλατς, μια πολυσύχναστη περιοχή της πρωτεύουσας όπου βρίσκεται και ο περίφημος πύργος της τηλεόρασης.

Οι εισαγγελικές αρχές απέφυγαν να σχολιάσουν την πληροφορία της εφημερίδας, η οποία επικαλέστηκε πηγές προσκείμενες στις έρευνες.

Στις επιχειρήσεις αυτές συνελήφθησαν τρεις Αλγερινοί, ορισμένοι εκ των οποίων διέμεναν σε ξενώνες προσφύγων. Ένα ζευγάρι που φιλοξενείτο σε έναν τέτοιο ξενώνα, στο Άτερντορν, κοντά στην Κολονία, συνελήφθη κατόπιν εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει η χώρα καταγωγής τους, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Ο σύζυγος φέρεται ότι εκπαιδεύτηκε στον χειρισμό όπλων στη Συρία. Άλλος ένας Αλγερινός συνελήφθη στο Βερολίνο με την κατηγορία της πλαστογραφίας ενώ δύο συμπατριώτες του, που είχαν προσαχθεί, αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, ο ένας από τους Αλγερινούς είχε επαφές με ισλαμιστές στο Βέλγιο και είχε πάει τουλάχιστον μία φορά τις τελευταίες εβδομάδες στο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, την πόλη όπου διέμεναν οι περισσότεροι από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News