Ειδήσεις

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τρία έργα στο νομό Λασιθίου

Τρία έργα που αφορούν στην Περιφερειακή ενότητα Λασιθίου υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τους αναδόχους τους.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη η σύμβαση για την εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης στον κόμβο της παράκαμψης Κουτσουρά - Μακρυγιαλού - Ανάληψης, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Πελαγίας Πετράκη, του αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας κ. Μανώλη Κλώντζα και του εργολάβου του έργου.

Η δαπάνη σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 55.800 ευρώ ενώ το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν τους θερινούς μήνες που αναμένεται αυξημένη κίνηση λόγω της τουριστικής περιόδου.

Επίσης υπεγράφη σύμβαση που ανέρχεται στο ποσό των 124.800 ευρώ και αφορά σε τμηματικές παρεμβάσεις στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο και συγκεκριμένα στον καθαρισμό από πάσης φύσεως καταπτώσεις, στην μόρφωση με επίκληση και στην επένδυση τάφρων του Νομού Λασιθίου.

Τέλος υπεγράφη, το έργο για την «Κατασκευή ράμπας καθέλκυσης σκαφών στο λιμάνι Σητείας», προϋπολογισμού μελέτης 52.000,00 ευρώ και ποσού σύμβασης 46.685,89 ευρώ.

Το έργο υλοποιείται μετά από προγραμματική σύμβαση, μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας ως κύριος του έργου και της Περιφέρειας Κρήτης ως φορέας κατασκευής του έργου και συγχρηματοδοτείται.

«Το έργο κρίνεται αναγκαίο για την ευρύτερη περιοχή της Σητείας, καθώς θα δώσει λύση σ' ένα χρόνιο αίτημα του Ερασιτεχνικού Συλλόγου Αλιέων και όχι μόνο, για την ασφαλή ανέλκυση και καθέλκυση των σκαφών τους» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια