default-image

Κύμα διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο-"Λαοθάλασσα" οι απεργοί

Κρήτη
Κύμα διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο-"Λαοθάλασσα" οι απεργοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Σε απεργιακό ποτάμι μετατράπηκαν οι κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο στις οποίες μαζικά συμμετείχαν εργαζόμενοι απ' όλους τους κλάδους.

Σε πλήρη εξέλιξη από το πρωί ήταν τρία μέτωπα. Ένα του ΕΚΗ, του ΠΑΜΕ αλλά και των αγροτών .

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε οριστεί για τις 10 το πρωί έξω από το ΕΚΗ όπου χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι συνταξιούχοι έδωσαν το παρών.

Η δυναμική της κινητοποίησης είχε αρχίσει να φαίνεται από νωρίς το πρωί, καθώς σε ένα μεγάλο ποσοστό τους, καταστήματα και επιχειρήσεις του Ηρακλείου ήταν κλειστές, όλες οι υπηρεσίες αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων.

Δυναμικό ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι φορείς μέσα από τους σύντομους χαιρετισμούς τους στο ΕΚΗ, διευκρινίζοντας ότι με τα μέτρα της κυβέρνησης κινδυνεύει με κατάρρευση κάθε εργαζόμενος και μικρομεσαίος επαγγελματίας.

Οι εργαζόμενοι λίγο μετά τις 11 το πρωί ξεκίνησαν πορεία και μέσω της Λεωφόρου Δημοκρατίας έφτασαν στην Πλατεία Ελευθερίας , με τη συμμετοχή να είναι τέτοια που όταν η «κεφαλή» της πορείας έφτανε στην πλατεία, η «ουρά» μόλις είχε ξεκινήσει από το ΕΚΗ.

Το ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ οργάνωσε τη συγκέντρωσή του στην πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ήταν επίσης δυναμική. Οι συμμετέχοντες πριν φτάσει η πορεία από το ΕΚΗ στην πλατεία Ελευθερίας, ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News