default-image

Έκλεισαν την εθνική στον κόμβο Ατσιπόπουλου

Κρήτη
Έκλεισαν την εθνική στον κόμβο Ατσιπόπουλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλειστή παραμένει η Εθνική οδός στο ύψος του κόμβου Ατσιπόπουλου από το πρωί στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου στη συνέλευση που ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι.

Παράλληλα, απέκλεισαν και τους παράδρομους που οδηγούν στην παλαιά Εθνική οδό, οι οποίοι από νωρίς το απόγευμα, απεγκλωβίστηκαν από τα αγροτικά μηχανήματα και οχήματα ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες που διέρχονται το νομό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Γιώργο Βενετάκη όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποφασίστηκε επίσης, την Παρασκευή να ενταθεί ο αγώνας τους με κύρια την απόφασή τους, η Εθνική οδός να παραμένει κλειστή για περισσότερες ώρες.

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκονται και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης μεταξύ αυτών και ο δήμος Ανωγείων, ένας καθαρά αγροτοκτηνοτροφικός δήμος, ο δήμαρχος του οποίου εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη στήριξή του στους αγώνες των αγροτών.

«Στεκόμαστε δίπλα τους, συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες τους δεδομένου ότι πρόκειται για μικρομεσαίους αγρότες στο νομό μας οι οποίοι αν δεν υπάρξει η απαραίτητη μέριμνα από το κράτος και δε ληφθούν τα σωστά μέτρα θα οδηγηθούν σίγουρα σε φτωχοποίηση και στην ανεργία.

»Πρέπει να μάθουν όλοι πως στην περιοχή μας και στο νομό εκατοντάδες είναι οι αγρότες οι ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, οι οποίοι μεταξύ των άλλων έχουν να αντιμετωπίσουν και τις περικοπές των επιδοτήσεων. Εμείς ως δήμος προσπαθούμε και παρέχουμε βιβλιάρια υγείας και συμπαραστεκόμαστε όσο μπορούν ου δυνάμεις μας, αλλά είναι σοβαρό το γεγονός πως πάνω από το 80% που ασχολούνται με αγροτικά και κτηνοτροφικά δηλώνουν εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ οπότε μιλάμε για ανθρώπους κάτω από το όριο της φτώχειας», δήλωσε ο δήμαρχος Μανόλης Καλλέργης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News