default-image

Η ΔΕΦΝΚ τιμά τον Ν. Καζαντζάκη

Πολιτισμός
Η ΔΕΦΝΚ τιμά τον Ν. Καζαντζάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 60 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη πρόκειται να τιμήσουν η Διεθνής Εταιρεία  Φίλων  Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), σε συνεργασία με το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, τις Εκδόσεις N. Καζαντζάκη  και άλλους φορείς με εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν το 2017.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00, η Έλλεν Weijers-Γιγουρτάκη, γραφίστρια και επίτιμο μέλος της ΔΕΦΝΚ θα παρουσιάσει την επετειακή αφίσα που φιλοτέχνησε.

Ο Γιώργος  Στασινάκης, Πρόεδρος  της  Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΕΦΝΚ και Πρεσβευτής Ελληνισμού θα ανακοινώσει τον  κατάλογο των συνεδρίων/ημερίδων που θα λάβουν χώρα σε 25 πόλεις της Ελλάδος και σε 30 πόλεις στις πέντε ηπείρους.

Επιπλέον, ο κ. Στασινάκης θα παρουσιάσει το τεύχος 42/Δεκέμβριος  2015 της ετήσιας  επιθεώρησης  «Η Κρητική ματιά», το οποίο περιέχει ανέκδοτα κείμενα του  Καζαντζάκη, πρωτότυπες μελέτες για το έργο του, καθώς και τις νέες εκδόσεις (μεταφράσεις του έργου του και δημοσίευση ανέκδοτων έργων).

Η Σοφία  Κανάκη, εκπρόσωπος της Τοπικής Επιτροπής  του  Ελληνικού Τμήματος της ΔΕΦΝΚ και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής  θα ανακοινώσει τη διοργάνωση των εκδηλώσεων στους τέσσερις  νομούς της  Κρήτης  καθώς  και το Διεθνές συνέδριο, που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο, τον Οκτώβριο του 2017, με θέμα: «Η θέση του Νίκου Καζαντζάκη στην εκπαίδευση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News