Ειδήσεις

Οι "επιθέσεις" στην Τουρκία στέλνουν "πελατεία" στο Ηράκλειο

Μόνο θετικές μπορεί να είναι για το λιμάνι του Ηρακλείου οι επιπτώσεις από την έντονη ανησυχία που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στον κόσμο της κρουαζιέρας εξαιτίας των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στη γειτονική Τουρκία.

Αυτή είναι η εκτίμηση που έκανε μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Απόλλων Φιλιππής, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος αναφορικά με τα σενάρια που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα και θέλουν την Κρήτη και το Ηράκλειο να τίθενται εκτός προορισμών των κρουαζιερόπλοιων.

Με αφορμή και την απόφαση του γερμανικού κολοσσού κρουαζιέρας AIDA, ο οποίος ανακοίνωσε προ ημερών ότι το πλοίο "Stella" αποσύρεται από την ανατολική Μεσόγειο για λόγους ασφαλείας, η "Νέα Κρήτη" επικοινώνησε με τον κ. Φιλιππή, ο οποίος μας είπε ότι η μέχρι στιγμής ενημέρωση που έχει ο ΟΛΗ από τους αρμόδιους πράκτορες δεν αναφέρει κάτι ανησυχητικό για το Ηράκλειο.

Αντίθετα, σε περίπτωση που μέσα στο επόμενο διάστημα βγουν εκτός δρομολογίων των κρουαζιερόπλοιων τουρκικά λιμάνια, «μόνο οφέλη μπορούν να προκύψουν για την Ελλάδα και ειδικότερα για το Ηράκλειο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππής.

«Οι τουρκικοί προορισμοί που ενδεχομένως ακυρωθούν θα πρέπει να αναπληρωθούν από άλλους, στους οποίους ενδεχομένως θα συμπεριλαμβάνεται και το Ηράκλειο», δήλωσε στη "Νέα Κρήτη" ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ.

Την πεποίθηση του κ. Φιλιππή ενισχύει και το γεγονός ότι μόλις πριν από τρεις ημέρες έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου κρουαζιερόπλοιο το οποίο δεν πραγματοποίησε - όπως ήταν προγραμματισμένο - στάση σε λιμάνι της Τουρκίας.

«Προ ημερών είχαμε μια ενημέρωση από ταξιδιωτικούς πράκτορες ότι το γερμανικό κρουαζιερόπλοιο "Berlin" θα δέσει στο λιμάνι του Ηρακλείου την Κυριακή, αντί της Δευτέρας που ήταν αρχικά προγραμματισμένο», ανέφερε στη "Νέα Κρήτη" ο διευθυντής Λιμενικών Υπηρεσιών του ΟΛΗ, Βαγγέλης Τσαμπουράκης. Σύμφωνα με τον κ. Τσαμπουράκη, το Berlin, με μήκος 139 μέτρων και περίπου 400 επιβάτες, έφτασε νωρίτερα στο Ηράκλειο, καθώς δεν πέρασε - όπως ήταν κανονικά προγραμματισμένο - από λιμάνι της Τουρκίας.

Κληθείς να σχολιάσει τις φήμες που θέλουν την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου - μαζί και τη χώρα μας - να μένει εκτός της λίστας με τους προορισμούς της κρουαζιέρας, ο κ. Τσαμπουράκης ανέφερε ότι οι αλλαγές που γίνονται φέτος από τις εταιρείες είναι αυτές οι οποίες συνηθίζονται κάθε χρονιά.

«Μιλάμε για μεταβολές στις ημερομηνίες, οι οποίες οφείλονται ανάμεσα σ' άλλα και στις καιρικές συνθήκες», μας εξήγησε ο διευθυντής Λιμενικών Υπηρεσιών του ΟΛΗ.

Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια