Ειδήσεις

Απεργούν την Τετάρτη τα ΜΜΕ λόγω ασφαλιστικού

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου απεργούν οι δημοσιογράφοι συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Η ΕΣΗΕΑ, όπως και όλες οι Ενώσεις Συντακτών, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία, που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ σε ιδιωτικά, δημόσια και διαδικτυακά Μέσα, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης, 3 Φεβρουαρίου έως και τις 6 το πρωί της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016 για το ασφαλιστικό.

Η απεργία αφορά όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τη γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τη γενική γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τα Γραφεία Τύπου κι αυτό σημαίνει ότι την Τετάρτη δε θα μεταδίδονται ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές από κανάλια και ραδιόφωνα, ενώ δεν επιτρέπονται οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωση της ζητάει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και επαναλαμβάνει ότι προϋπόθεση της ανεξάρτητης δημοσιογραφικής λειτουργίας είναι η αυτονομία και η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων του

Σχόλια