default-image

Οι μαθησιακές δυσκολίες "ευνοούν" την ενδοσχολική βία

Κρήτη
Οι μαθησιακές δυσκολίες "ευνοούν" την ενδοσχολική βία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια μπορεί να είναι η σχέση της δυσλεξίας και της διάσπασης προσοχής με τα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας; Η απάντηση είναι ότι οι μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μπορεί να τα κάνουν πιο ευάλωτα σε φαινόμενα builyng.

Ο Καθηγητής μαθησιακών δυσκολιών του πανεπιστημίου Μακεδονίας Γιώργος Παυλίδης βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" και αναφέρθηκε σε αυτά τα ζητήματα που απασχολούν πολλές ελληνικές οικογένειες ενώ παράλληλα παρουσίασε το πρωτοποριακό παγκοσμίως Τεστ οφθαλμοκίνησης και την μέθοδο Παυλίδη που ουσιαστικά έκανε την επιστημονική του κατάρτιση να μην περιορίζεται πλέον εντός των ελληνικών συνόρων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Παυλίδη, τα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες είναι περισσότερο ευάλωτα στο να πέσουν θύματα ενδοσχολικής βίας. Αυτό βέβαια μπορεί να αλλάξει αν οι ίδιοι οι γονείς κινηθούν δραστικά και λάβουν μέτρα με την βοήθεια ειδικών.

Δυστυχώς τα περιστατικά ενδοσχολικης βίας διογκώνονται μιας και τα ίδια τα παιδιά αλλά και μερίδα γονέων δεν μιλά για το πρόβλημα μιας και το θεωρεί ακόμα ταμπού.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/huffingtonpost.gr/

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News