default-image

Στο Εφετείο για το φονικό με τις μαγκούρες στο Αντισκάρι

Κρήτη
Στο Εφετείο για το φονικό με τις μαγκούρες στο Αντισκάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μνήμες από το φρικτό φονικό που είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2014 με θύμα τον 51χρονο, Κωνσταντίνο Προβιδάκη, ξυπνούν έπειτα από τον προσδιορισμό της εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Οι τρεις άνδρες, οι οποίοι πριν από μερικούς μήνες καταδικάστηκαν με ποινές ισόβιας κάθειρξης για το έγκλημα που είχε σοκάρει το πανελλήνιο, θα καθίσουν ξανά στο σκαμνί, με τον εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης να ορίζει τη δίκη για τις 8 Φεβρουαρίου του 2017.

Μετά τη βαριά καταδίκη τους από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον περασμένο Μάιο, τόσο τα δύο αδέρφια από το Αντισκάρι, όσο και ο 28χρονος βοσκός από τη Γέργερη, είχαν ασκήσει - όπως αναμενόταν - έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Η δίκη που θα ξεκινήσει σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, θα διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Εκεί, οι τρεις καταδικασθέντες με τη βοήθεια των συνηγόρων τους, θα προσπαθήσουν να "σπάσουν" τα ισόβια, ελπίζοντας από τους δικαστές και τους ενόρκους να δείξουν μεγαλύτερη επιείκια απέναντί τους σε σχέση με το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο.

Τι είχε γίνει στο πρωτοβάθμιο Δικαστήριο

Τον Μάιο του 2015, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου επέβαλε και στους τρεις άνδρες ποινή ισόβιας κάθειρξης για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Όσον αφορά στα αδέρφια, η απόφαση της Έδρας ήταν ομόφωνη, ενώ αναφορικά με τον 28χρονο βοσκό, μειοψήφησε μια δικαστής κι ένας εκ των ενόρκων, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Nικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News