Ειδήσεις

Εργαζόμενοι της ΔΕΗ έκλεψαν 15 τόνους πετρελαίου

Άλλαξαν τα… φώτα στη ΔΕΗ δύο εργαζόμενοί της που πιάστηκαν στα πράσα να μεταφέρουν μια ακόμη παρτίδα από τους 15 τόνους πετρέλαιο που κατάφεραν να κλέψουν από το εργοστάσιο των Ελληνοπεραμάτων.

Η αποκάλυψη έγινε όταν ο ένας από τους υπαλλήλους 40 ετών, πιάστηκε στα πράσα από αστυνομικούς του Τμήματος Μοιρών χθες το απόγευμα, ενώ μετέφερε με το φορτηγάκι του οκτώ δοχεία με 200 λίτρα πετρέλαιο. Ακόμη ένα δοχείο το οποίο περιείχε 20 λίτρα μηχανέλαιο, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 40χρονος με ακόμη ένα ημεδαπό ηλικίας 53 ετών, είχαν αφαιρέσει από το 2014 έως και τις 15.01.2016, ποσότητα πετρελαίου και μηχανέλαιου από εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, στο οποίο εργάζονταν.

Όπως προέκυψε, ο 40χρονος με τον 53χρονο με τη χρήση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου αφαίρεσαν συνολικά 15.000 λίτρα πετρέλαιο και 800 λίτρα μηχανέλαιο, τα οποία τα μετέφεραν σε αποθήκη ιδιοκτησίας ενός 46χρονου στην περιοχή της Μεσαράς και στη συνέχεια τα μοιράζονταν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς στις οικίες του 40χρονου, του 53χρονου και του 46χρονου, καθώς και σε αποθηκευτικό χώρο του 46χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά εξήντα δύο δοχεία τα οποία περιείχαν 1.930 λίτρα πετρέλαιο και 258 λίτρα μηχανέλαιο, καθώς και τρία κενά δοχεία.

Επιπλέον στην οικία και σε αποθηκευτικούς χώρους του 46χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα πολεμικό τυφέκιο, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα πυροβόλο όπλο τύπου φλόμπερ και 174 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια