Ειδήσεις

Στειρώνουν τα αδέσποτα στην Ιεράπετρα

Ότι στην Ιεράπετρα και σε  όλα ανεξαιρέτως  τα χωριά της ,υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης , είναι γνωστό στους πάντες.

Ότι μια κάποια λύση  του μεγάλου αυτού προβλήματος , έχει δώσει η δημιουργία του ιδιωτικού πάρκου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων στη θέση Πλατιά Όψη , όπου έχουν βρεί ασφαλές καταφύγιο γύρω στα 200 σκυλιά, είναι αλήθεια. Ότι υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά και γάτες που χρήζουν φροντίδας και φιλοξενίας, είναι γεγονός.

 Ότι όμως υπάρχουν Φιλοζωικά  Σωματεία  από την Αυστρία και την Αγγλία, που θα ενεργοποιήσουν έναν μεγάλο αριθμό εθελοντών μεταξύ των οποίων είναι και 4 Έλληνες κτηνίατροι, για να στειρώσουν σε τρείς μέρες ένα μεγάλο αριθμό αδέσποτων, είναι άξιο συγχαρητηρίων.

«Θα προσπαθήσουμε μέσα σε ένα τριήμερο να στειρώσουμε 90 γάτες και 45 αδέσποτα σκυλιά, στοχεύοντας να μειώσουμε σημαντικά τον αριθμό των αδέσποτων ζώων  στην Ιεράπετρα τα επόμενα χρόνια.

Ξέρουμε ότι το πρόβλημα  θα παραμένει άλυτο και μετά από αυτήν την εθελοντική μας προσπάθεια .

Αλλά τουλάχιστον εμείς θα έχουμε συμβάλλει στον περιορισμό του. Για το λόγο αυτό ζητάμε την βοήθεια περισσότερων εθελοντών, ανθρώπων που φροντίζουν αδέσποτα και θέλουν να τα στειρώσουν, η που θέλουν να βοηθήσουν στην περισυλλογή και στην περίθαλψη τους μετά τη στείρωση», μας είπε ο κ Μιχάλης Σπυριδάκης, ένας εκ των τεσσάρων κτηνιάτρων που δέχτηκαν εθελοντικά να κάνουν δωρεάν τις επεμβάσεις.

Το τριήμερο  των στειρώσεων σε αδέσποτες γάτες και σκύλους θα πραγματοποιηθεί στην Ιεράπετρα στις 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου . Οι χειρουργικές επεμβάσεις θα γίνουν από τους 4 εθελοντές κτηνιάτρους στις εγκαταστάσεις του Κτηνιατρικού Κέντρου Ιεράπετρας .

Όσοι εθελοντές θέλουν να συνδράμουν με τον οποιονδήποτε τρόπο  σε αυτή την προσπάθεια μπορούν να το δηλώσουν στο 6974 237284. Σε αυτό το τριήμερο των στειρώσεων στα αδέσποτα της Ιεράπετρας, μεγάλη στήριξη έχουν προσφέρει Φιλοζωικές οργανώσεις του εξωτερικού καθώς και ανένταχτοι φιλόζωοι που ζούν καθημερινά  τον αγώνα της φροντίδας κάποιων αδέσποτων ζώων.

Σημαντικό ρόλο θα παίξουν σε αυτό το εγχείρημα οι τέσσερις εθελοντές κτηνίατροι που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους από το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη . Από την Ιεράπετρα συμμετέχει ο κτηνίατρος κ Μιχάλης Σπυριδάκης, ο οποίος έχει προσφέρει το ιατρείο του και τη φιλοξενία των ξένων που θα βρεθούν  δίπλα  του  αυτές τις τρείς μέρες.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια