default-image

Επιμένουν στο εμφιαλωμένο νερό οι ηρακλειώτες

Κρήτη
Επιμένουν στο εμφιαλωμένο νερό οι ηρακλειώτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί το μεγάλο υδρευτικό έργο της Κρήτης, το Φράγμα Αποσελέμη, να έχει δώσει λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης σε Ηράκλειο, Χερσόνησο και Άγιο Νικόλαο, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών του Ηρακλείου δεν πίνει νερό από τις βρύσες των σπιτιών τους επιλέγοντας μέχρι και σήμερα παρά τις διασφαλίσεις για την ποιότητα του νερού  που φτάνει στις βρύσες, να αγοράζει εμφιαλωμένο νερό και να ξοδεύει ετησίως περίπου 700 ευρώ (μέση τιμή κόστους για μια τετραμελή οικογένεια).

Από τη ΔΕΥΑΗ πάντως εκείνο που διευκρινίζεται είναι ότι το νερό που φτάνει από τον Αποσελέμη είναι εξαιρετικής ποιότητας. Μάλιστα το προηγούμενο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκε και καθαρισμός των βασικών δεξαμενών ενώ σε ότι αφορά στην αντικατάσταση δικτύων, 90 χιλιόμετρα καινούργιων δικτύων αντικαταστάθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια.

Εντωμεταξύ, Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης και οι Δήμοι Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου, συμφώνησαν σε σχέση με την κοστολόγηση υπηρεσιών διαχείρισης του νερού και για χρονικό διάστημα 6 μηνών από το Φράγμα Αποσελέμη.

Στα 16 λεπτά το κυβικό για Δήμο Χερσονήσου, 17 λεπτά για δήμο Ηρακλείου και 19 λεπτά το κυβικό για Δήμο Αγίου Νικολάου.

Την ίδια ώρα, 2,5 εκατομμύρια κυβικά νερό έχουν καταναλωθεί από το Καλοκαίρι μέχρι σήμερα από το Φράγμα Αποσελέμη για την υδροδότηση του Ηρακλείου, της Χερσονήσου και του Αγίου Νικολάου.

Ήδη, οι ποσότητες νερού στο Φράγμα αγγίζουν τα 17 εκατομμύρια κυβικά, ποσότητες που θα αυξηθούν με τις βροχοπτώσεις αλλά και με την ολοκλήρωση της σήραγγας Οροπεδίου.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News