default-image

Μηνύσεις σε ξενοδοχείο της Κρήτης για σαλμονέλα

Κρήτη
Μηνύσεις σε ξενοδοχείο της Κρήτης για σαλμονέλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο οικογένειες Βρετανών προχωρούν σε μηνύσεις εναντίον μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας του Ρεθύμνου, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας οι συγκεκριμένοι τουρίστες κατά τη διαμονή τους στο πολυτελές ξενοδοχείο Iberostar Creta Panorama and Mare στο Πάνορμο Ρεθύμνου αρρώστησαν. Ένας εξ αυτών μάλιστα προσβλήθηκε από σαλμονέλα ενώ όπως λένε ταλαιπωρούνταν με την υγεία τους ακόμη και όταν επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «ο Colin Lewis, από το Widnes, αρρώστησε κατά τη διαμονή του στο Iberostar Creta Panorama - Mare hotel τον περασμένο Αύγουστο, περιγράφοντας τα συμπτώματά του ως απολύτως φρικτά. Πέντε μήνες μετά από το ταξίδι του, ο 40χρονος λέει ότι δεν έχει αναρρώσει σωστά».

Η οικογένεια Nicholson, η οποία έκανε κράτηση μέσω του πρακτορείου TUI UK Limited,ως πρώτη επιλογή διακοπών, ήταν στο ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια του ίδιου μήνα, όπως ο Colin.

Η Emma, 43 ετών, σύζυγος του Stephen, 45 ετών, και η κόρη Amber, 16 ετών, όλοι υπέφεραν από σοβαρά γαστρεντερικά συμπτώματα, όπως διάρροια, εμετούς και πόνους στο στομάχι.

Η Emma επισκέφθηκε το γιατρό του ξενοδοχείου ο οποίος της συνταγογράφησε χάπια, που της προκάλεσαν απώλεια βάρους και αργότερα διαγνώστηκε με γαστρεντερίτιδα.

Η ίδια είπε: «Περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία τις οικογενειακές διακοπές μας το περασμένο έτος και περιμέναμε πως και πως να επισκεφθούμε την Κρήτη. Είναι κρίμα που σπαταλήθηκε ο χρόνος μας εκεί και καταστράφηκε ολοσχερώς από την ασθένεια.

"Υποφέραμε όλοι από την ασθένεια και τη διάρροια, και τα συμπτώματα ήταν απολύτως φρικτά. Ο γιατρός κατέληξε να με επισκέπτεται στο δωμάτιο μου στο ξενοδοχείου και η διάγνωση ήταν γαστρεντερίτιδα, η οποία είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς στις διακοπές του».

Ο Νίκολα Μπλάκμπερν, από τους Irwin Mitchell, που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση και των δύο οικογενειών, δήλωσε «ενδιαφερόμαστε εξαιρετικά και από πρώτο χέρι για τα περιστατικά που λάβαμε σχετικά με την ασθένεια στο ξενοδοχείο Iberostar Creta Panorama και Mare Hotel και έχουμε αρχίσει να ψάχνουμε τα αίτια για την ασθένεια του Colin και της οικογένειας Nicholson."Η δοκιμασία που πέρασαν και οι δύο περιπτώσεις είναι μια σημαντική υπενθύμιση του πόσο μία ασθένεια στις διακοπές μπορεί να διαταράξει σημαντικά τις ζωές των ανθρώπων.

Ως εκ τούτου, η σοβαρότητα των θεμάτων αυτών δεν μπορεί να υποτιμηθεί και είμαστε αποφασισμένοι να εξασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας θα πάρουν τις απαντήσεις που δικαιούνται γύρω από την ασθένειά τους.

«Προς το παρόν αναμένουμε μια απάντηση από το δικηγορικό γραφείο Irwin Mitchell στο αίτημά μας για επιπλέον πληροφορίες, αλλά, δεδομένου ότι αυτό είναι μέρος μιας συνεχιζόμενης νομικής διαδικασίας, δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτή τη στιγμή».

Το neakriti.gr ήρθε σε επαφή με την διοίκηση του ξενοδοχείου Iberostar Creta Panorama και Mare Hotel και υπήρξε η ενημέρωση ότι σύντομα θα σταλεί επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με τα όσα συνέβησαν και αφορούν τους συγκεκριμένους επισκέπτες.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας

Βάλια Μπούη - Μαρία Αγαπάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News