default-image

Μ.Μπόση: Λάθος η αμυντική στάση της Ελλάδας στο Προσφυγικό 

Κρήτη
Μ.Μπόση: Λάθος η αμυντική στάση της Ελλάδας στο Προσφυγικό 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαφωνεί κάθετα η διεθνολόγος και ειδική σε θέματα διεθνούς ασφάλειας πανεπιστημιακός  Μαίρη Μπόση  μιλώντας  στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη, με την αμυντική έως απολογητική στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό έναντι της Ε.Ε. , υποστηρίζοντας ότι ακόμη και στη περίπτωση της Τουρκίας η Ελλάδα όφειλε να είναι πιο διεκδικητική έναντι της Ε.Ε.  

Το προσφυγικό είπε πως είναι η απτή απόδειξη ότι η λέξη Ενωμένη πρέπει να φύγει ως συνοδευτικό της Ευρώπης, για την οποία εκτίμησε ότι ολισθαίνει ταχύτατα σε ακραίες συντηρητικές πολιτικές και ως κοινωνική απαίτηση .

Αντιλήψεις που θα δημιουργήσουν γρήγορα και βία μεταξύ κοινωνικών ομάδων στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών χωρών.  Όπως είπε, η μεγέθυνση του εντός ή εκτός Σένγκεν της Ελλάδας είναι λάθος οπτική και καμία ροή προσφύγων δεν πρόκειται να λυθεί από αυτό το δίλημμα.

Περιέγραψε μάλιστα με ανατριχιαστικό τρόπο  το μέλλον μίας Ευρώπης σχηματικά περίκλειστης  που οδεύει μαθηματικά σε ακραίες πολιτικές και για τους λαούς της που ομοιάζουν με καταστάσεις μεσοπολέμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News