default-image

Εκμάθηση Γραμμικής Β΄ και αρχαίας Τεχνολογίας

Πολιτισμός
Εκμάθηση Γραμμικής Β΄ και αρχαίας Τεχνολογίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα θρανία γύρισαν οι Καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσηςσης για να παρακολουθήσουν το σεμινάριο Γραμμικής Β Γραφής και της αρχαίας Τεχνολογίας που θα υλοποιηθουν μέσα στο Φεβρουάριο.

Η «Διά βίου Κατάρτιση» των εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια αφορά και τη διαδικασία εξειδικευμένης επιμόρφωσης. Η ανάγκη επιμόρφωσης στις γραφές και την τεχνολογία του Κρητομυκηναϊκού  Πολιτισμού προκύπτει τόσο στα μαθήματα της Ιστορίας όσο και σε άλλα μαθήματα (ειδικοτήτων ΠΕ2, ΠΕ3, ΠΕ4 και ΠΕ19/20).

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερευνητής Αιγαιακών Γραφών Δρ. Μηνάς Τσικριτσής, από το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ) σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής κ. Γ. Πανσεληνά και με τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Π. Σημανδηράκη οργανώνουν στο Αμφιθέατρο του 3ου Λυκείου 12ωρο σεμινάριο με θέμα : « Αρχαία Τεχνολογία και Μινωική γραφή»,  στο πλαίσιο των οποίων θα αξιοποιηθεί ο εκπαιδευτικός φάκελος «Στα ίχνη της Γραφής» του ΥΠΠΟ.

Ειδικότερα, τα σεμινάρια θα είναι διαδικτυακά ή δια ζώσης.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στο τέλος Φεβρουαρίου σε 4 τρίωρα μαθήματα, σε διεύθυνση που θα ανακοινωθεί στους ενδιαφερόμενους που δηλώνουν να τα παρακολουθήσουν αυτή την εβδομάδα .

Τα δια ζώσης σεμινάρια για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας του Ν. Ηρακλείου, είναι διάρκειας 12 ωρών και θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα  στις ημερομηνίες: Δευτέρα 8/2, Τετάρτη 10/2, Δευτέρα 15/2 & Τετάρτη 17/2 (ώρες μαθημάτων 17:45-20:20).

Στον κάθε εκπαιδευόμενο θα δοθεί δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό σε cd-rom με το πρόγραμμα γραφής μινωικών Συμβόλων κ.ά.

Κατά την διαδικασία της Εκπαίδευσης θα γίνει διαδικτυακό μάθημα  όπου θα μιλήσει ο Καθηγητής Ξενοφών Μουσάς, από το τμήμα Αστροφυσικής και διαστήματος Παν/μίου Αθηνών, με θέμα: «Η αρχαία τεχνολογία μέχρι τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων».

Οι Καθηγητές μπορούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους σε ηλεκτρονική Διεύθυνση που έχει κοινοποιηθεί στα σχολεία τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News