default-image

«Σάββατα με τους Επιστήμονες»

Πολιτισμός
«Σάββατα με τους Επιστήμονες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναντήσεις με επιστήμονες θα έχουν την ευκαιρεία να κάνουν μικροί και μεγάλοι το 1ο και 3ο Σάββατο κάθε μήνα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 το κοινό του Μουσείου θα γνωρίσει και θα ανταλλάξει απόψεις με έναν επιστήμονα ο οποίος ειδικεύεται στα μικρά ζώα που μπορεί να βρει κάποιος σε ένα πολύ διαδεδομένο οικοσύστημα που συναντάμε και στην Κρήτη, τους θαμνότοπους.

Οι μικροί επισκέπτες του μουσείου θα μπορέσουν να μάθουν για τα ζώα μέσα από παιχνίδια, εξερευνήσεις και κατασκευές.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00 - 12:00       Συζήτηση με θέμα: «Η ζωή στους θαμνότοπους της Κρήτης» με τη Δρ Κατερίνα Βαρδινογιάννη, Μαλακολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:15 - 14:00       «Μαθαίνω παίζοντας με τα μικρά ζωάκια των θαμνοτόπων» (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου για ηλικίες από 4 έως και 6 ετών).

12:15 - 14:00       «Εργαστήριο ζωολογίας». Εξερευνώ, ταξινομώ και παρατηρώ, με τη βοήθεια των στερεοσκοπίων, διάφορα μικρά ζώα (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου για ηλικίες από 7 ετών και πάνω).

12:00 - 14:00       «Φτιάχνουμε Δαχτυλοζωάκια;». Κατασκευές με νεροχρώματα, φυσικό πηλό και άλλα υλικά.

Μετά το τέλος της συζήτησης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν συλλογές μικρών ταριχευμένων ζώων των θαμνοτόπων της Κρήτης, όπως πεταλούδες, σαλιγκάρια, σκαθάρια, ακρίδες, αράχνες, σκορπιούς  κ.ά.

Γενική είσοδος : 6 €

Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»:  Είσοδος δωρεάν

Παιδιά κάτω των 4 ετών: Είσοδος δωρεάν

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News