default-image

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες βίας κατά του Β.Γιακουμάκη

Κρήτη
Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες βίας κατά του Β.Γιακουμάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφιαλτικές περιγραφές για τα όσα ζούσε ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης, στα χέρια συμφοιτητών του στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων που σπούδαζε έρχονται στο φως, αποκαλύπτοντας επί της ουσίας μια σειρά από οδυνηρές στιγμές που βίωνε ο νεαρός που εξαφανίστηκε πριν από ένα ακριβώς χρόνος.

Τα νέα στοιχεία σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο" μαρτυρούν ότι ο Βαγγέλης δύο μέρες πριν από την εξαφάνισή του είχε μιλήσει για το δράμα του σε κάποιον από τους συμφοιτητές του.

«Ο… δεν ήθελε ούτε καν να μιλάω. Και όταν μιλούσα με κορόιδευε και ήθελε να με βλέπει στο πάτωμα να υποφέρω χωρίς να μου δίνει βοήθεια». Τα λόγια αυτά σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανήκουν στον ίδιο το Γιακουμάκη και είναι ανάμεσα στα όσα περιέχονται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης.

Μεταξύ των αποκαλύψεων, ένα χρόνο μετά το θάνατο του Βαγγέλη περιλαμβάνεται και η προσπάθεια απόκρυψης από φοιτήτρια της Γαλακτοκομικής Σχολής ενός σκληρού δίσκου, μια ανώνυμη επιστολή που γράφει «έχω βίντεο που δείχνει τι του κάνατε πριν το τέλος του», βίντεο με βασανισμούς, σεξουαλικού τύπου πειράγματα αλλά και άγνωστες επιθέσεις που καλύφθηκαν πίσω από μια ιδιότυπη ομερτά, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στη δικογραφία πάντως, με βάση τις ίδιες πηγές, υπάρχουν στοιχεία που αποκαλύπτουν πως ο Βαγγέλης δεχόταν άγρια βασανιστήρια μέχρι και λίγα 24ωρα πριν από την εξαφάνισή του. Βασανιστήρια που περιελάμβαναν δέσιμο με σχοινιά από το λαιμό και άλλα "παιχνίδια" θανάτου.

Σε μια άλλη κατάθεση μάλιστα που έχει επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιγράφεται η επίθεση που έγινε από πιο κλειστό κύκλο φοιτητών στις 23 Ιανουαρίου 2015, δύο εβδομάδες πριν από την εξαφάνιση, για την οποία έγινε προσπάθεια να μείνει στο σκοτάδι.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_sztjvroi/

«Το βράδυ άκουσα φασαρία. Έμαθα ότι οι… χτυπούσαν τον Βαγγέλη. Κάποια στιγμή που πήγε να ξεφύγει ο… του πέρασε μια μπλούζα στο λαιμό και τον τράβηξε ξανά μέσα στο δωμάτιο όπου συνεχίστηκε ο ξυλοδαρμός. Ο καβγάς άρχισε από την ώρα που ακούστηκε ο Βαγγέλης να λέει ''αφήστε το πορτοφόλι μου και το κινητό μου κάτω''. Την επόμενη μέρα ρώτησα γιατί τον χτυπούσαν και μου απάντησαν ''ο Βαγγέλης πέρυσι έκανε πολλά και μιλούσε πολύ, καιρός ήταν''. Το ίδιο βράδυ άκουσα ξανά ήχο από σφαλιάρα και τον Βαγγέλη να λέει ''άσε με ήσυχο, φύγε, μη με πειράζεις''», περιγράφει στην κατάθεσή του μάρτυρας.

Πηγή: e-typos

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News