Ειδήσεις

Συνεχίζονται στο ΜΦΚ τα "Σάββατα με τους επιστήμονες"

Γιατί οι θάμνοι έχουν αγκάθια; Πώς αντιμετωπίζουν το χειμώνα οι πεταλούδες και τα σκαθάρια; Πόσα ενδημικά ζώα ζουν στους θαμνότοπους της Κρήτης; Είναι κάποιες από τις πιθανές απορίες μικρών και μεγάλων που θα μπορέσουν να απαντήσουν οι επιστήμονες, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο μια σειράς εκδηλώσεων που εντάσσονται στο πρόγραμμα "Σάββατα με τους επιστήμονες".

Τα παιδιά αλλά και οι γονείς μέσα από αυτή τη διαδικασία θα μπορέσουν να γνωρίσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα μικρά ζώα που μπορεί να βρει κάποιος σε ένα πολύ διαδεδομένο οικοσύστημα που συναντάμε και στην Κρήτη, τους θαμνότοπους!

Η "περιπέτεια" περιλαμβάνει παιχνίδι, εξερεύνηση και χειροποίητες κατασκευές.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

11:00 - 12:00       Συζήτηση με θέμα: «Η ζωή στους θαμνότοπους της Κρήτης» με τη Δρ Κατερίνα Βαρδινογιάννη, Μαλακολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:15 - 14:00       «Μαθαίνω παίζοντας με τα μικρά ζωάκια των θαμνοτόπων» (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου για ηλικίες από 4 έως και 6 ετών).

12:15 - 14:00       «Εργαστήριο ζωολογίας». Εξερευνώ, ταξινομώ και παρατηρώ, με τη βοήθεια των στερεοσκοπίων, διάφορα μικρά ζώα (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου για ηλικίες από 7 ετών και πάνω).

12:00 - 14:00       «Φτιάχνουμε Δαχτυλοζωάκια;». Κατασκευές με νεροχρώματα, φυσικό πηλό και άλλα υλικά.

Μετά το τέλος της συζήτησης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν συλλογές μικρών ταριχευμένων ζώων των θαμνοτόπων της Κρήτης, όπως πεταλούδες, σαλιγκάρια, σκαθάρια, ακρίδες, αράχνες, σκορπιούς  κ.ά.

Σχόλια