Ειδήσεις

Επίσημη υποψηφιότητα για το Νόμπελ στους νησιώτες

Με μια αστραπιαία και πρωτοφανή παγκόσμια κινητοποίηση στην οποία έφτασαν τελικά να συμμετέχουν 640χιλιάδες άνθρωποι και 230 ακαδημαϊκοί από 111 πανεπιστήμια όλου του κόσμου, έγινε τελικά πράξη η κατάθεση επίσημης υποψηφιότητας στην Επιτροπή Νόμπελ Ειρήνης, για την απονομή του βραβείου στους νησιώτες που βοήθησαν και βοηθούν τους πρόσφυγες, με δύναμη ψυχής και ηρωισμό.

Η υποψηφιότητα για το «Κίνημα Αλληλεγγύης Αιγαίου» που κατατέθηκε είναι μια ιδιαίτερη υποψηφιότητα, με το ενημερωτικό που τη συνοδεύει να αναφέρεται στο σπουδαίο έργο 16 ομάδων αλληλεγγύης και ανθρώπων από 9 νησιά.

Ανάμεσα στους απλούς ανθρώπους που στήριξαν αυτή την προσπάθεια, ήταν και σπουδαίες προσωπικότητες όπως οι Νομπελίστες Χριστόφορος Πισσαρίδης και Desmond Tutu και οι ακαδημαϊκοί Anthony Giddens και Margaret MacMillan.

Η απόφαση της Επιτροπής Νόμπελ για να ανακοινωθεί θα περάσουν κάποιοι μήνες, ωστόσο και μόνο η συμμετοχή αυτή της υποψηφιότητας, έχει ήδη κάνει την φωνή του Αιγαίου να ηχήσει δυνατά σε όλο τον κόσμο, ενισχύοντας ταυτόχρονα αυτό το κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που βουτάνε στα νερά του Αιγαίου παλεύοντας με τα κύματα, προκειμένου να μπορούν να κάνουν όνειρα για μια καλύτερη ζωή.

Σχόλια