Ειδήσεις

Με κατάληψη στα Χανιά ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις

Με το καλημέρα άρχισαν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες. Στα Χανιά, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ πραγματοποιούν  κατάληψη στο κτήριο της Εφορίας.

Οι αντιδράσεις συνεχίζονται και σήμερα δυναμικά, ενώ και τα μπλόκα σε κομβικά σημεία του ΒΟΑΚ παραμένουν επ' αόριστον.

Τις προθέσεις τους οι αγρότες για νέα πιθανότατα μπλόκα θα τις ανακοινώσουν τις επόμενες ώρες.

Από χθες παραμένει κλειστός ο κόμβος στον Κλαδισό και έχει διακοπεί το ρεύμα κυκλοφορίας των οχημάτων προς την  είσοδο για Γογονή όπως και στην είσοδο - έξοδο της Κισάμου, ενώ η κίνηση γίνεται με εκτροπή οχημάτων από τη Σελίνου.

Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι για την Πέμπτη ημέρα πανελλαδικών κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με απόφαση που πάρθηκε από το Παγκρήτιο Συντονιστικό των Αγροτών, οι αγρότες Ηρακλείου και Λασίθιου αποφάσισαν να ισχυροποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους και να ενισχύσουν τα μπλόκα τους στο Ηράκλειο στις 4 Φεβρουαρίου, ενώ οι αγροτοκτηνοτρόφοι των Χανίων και του Ρεθύμνου παραμένουν στα μπλόκα που ήδη έχουν στήσει στις περιοχές τους.

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών της ανατολικής Κρήτης η δυναμική κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 10:30 έξω από τα γραφεία της ΟΑΣΝΗ με κατεύθυνση προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ενώ στη συνέχεια, ανάλογα με το τι απόφαση θα παρθεί από τους αγρότες, αναφορικά με τα σημεία, θα προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων, οδών ή δημόσιων κτηρίων.

Λευτέρης Κουμαντάκης

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια