default-image

Συνάντηση Παππά με αντιπροσωπεία της ΕΕΤΕΠ

Ελλάδα
Συνάντηση Παππά με αντιπροσωπεία της ΕΕΤΕΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ενδιαφέρον του για την Περιφερειακή Τηλεόραση επέδειξε ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς, ο οποίος πραγματοποίησε συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας, με τη διοίκηση της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΕΤΕΠ).

Ο υπουργός Επικρατείας ενημερώθηκε για τις απόψεις της Ένωσης σχετικά με την υλοποίηση των προβλέψεων του νέου νόμου για τα media και τις προτάσεις της προκειμένου να ξεπεραστούν παθογένειες δεκαετιών, ενώ ο ίδιος τόνισε το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών.

Από την πλευρά της ΕΕΤΕΠ τονίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

- Η πρόθεση για συμβολή στην εξυγίανση του κλάδου, που απαρτίζεται σήμερα από 90 ενημερωτικά κανάλια διαφόρων βαθμών επάρκειας ανά την ελληνική επικράτεια.

- Ο προβληματισμός σχετικά με τη μη αποτελεσματική λειτουργία του ΕΣΡ, όλα τα τελευταία χρόνια.

- Το αίτημα τους να μειωθεί το υπερβολικό τίμημα που χρεώνει η Digea στα περιφερειακά κανάλια.

Επίσης, οι εκπρόσωποι της ΕΕΤΕΠ υπογράμμισαν την ανάγκη να τηρείται απαρέγκλιτα η υποχρέωση να κατευθύνεται σε περιφερειακά μέσα το 30% της κρατικής διαφήμισης.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της ΕΕΤΕΠ κ. Αντώνης Δημητρίου, ο γενικός γραμματέας κ. Γιώργος Σιμόπουλος και ο σύμβουλος της Ένωσης κ. Τρύφωνας Δάρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News