default-image

Το Μάρτιο η δίκη των 12 για την υπόθεση της παραλιακής

Κρήτη
Το Μάρτιο η δίκη των 12 για την υπόθεση της παραλιακής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης θα καθίσουν τη Δευτέρα 21 Μαρτίου συνολικά 12 άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της νέας παραλιακής λεωφόρου του Ηρακλείου προς τη Νέα Αλικαρνασσό.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση, με κατηγορούμενους στελέχη προηγούμενων διοικήσεων του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), κρατικούς λειτουργούς, αλλά και εργολάβους, οι οποίοι κατηγορούνται για τις εξής κακουργηματικές πράξεις: «Απόπειρα απάτης σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των ευρωπαϊκών κοινοτήτων από κοινού και κατ' εξακολούθηση, συνολικής ζημίας υπερβαίνουσας το ποσό των 50.000.000 δρχ., καθώς και απάτη κατ' εξακολούθηση και από κοινού σε βάρος του Δημοσίου, με την προξενηθείσα (ή οπωσδήποτε απειληθείσα ζημία) να υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ».

Οι δώδεκα

Οι 12 κατηγορούμενοι που θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είναι ο πρώην γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας, o πρώην δήμαρχος του καποδιστριακού Δήμου της Νέας Αλικαρνασσού Βαγγέλης Σισαμάκης, τα πρώην στελέχη του ΟΛΗ Νίκος Αντωνακάκης, Μηνάς Καπετανάκης, Γιώργος Βιδάκης, Γιώργος Μηλάκης και Γιώργος Λιόκαλος, οι πρώην προϊστάμενοι της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Κολυβάκης και Ελένη Μπρεδάκη, ο πρώην προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης Κωνσταντίνος Πατεράκης, καθώς και δύο εργολάβοι.

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε προ ημερών, με τον προσδιορισμό της δίκης από τον Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης για τις 21 Μαρτίου.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο οι περισσότεροι από τους 12 κατηγορούμενους είχαν αποχωρήσει από το γραφείο της ειδικής ανακρίτριας Διαφθοράς, χωρίς να τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι. Μόνο σε δύο από αυτούς είχε επιβληθεί η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 1.500 ευρώ.

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News