Ειδήσεις

Ηράκλειο: Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και συμμετείχαν πρόεδροι και εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών και Επιστημονικών φορέων του Ν. Ηρακλείου, αποφασίστηκε ομόφωνα η στήριξη και η συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου 2016, με αίτημα την απόσυρση του προσχεδίου Νόμου της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

Όπως εξήγησαν ο αγώνας είναι μονόδρομος και στόχος είναι η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις να είναι μεγαλειώδης, παραλύοντας το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οι φορείς που θα μετέχουν είναι οι εξής:

1.   

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

2.

Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ

3.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ

4.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

5.

ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

6.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

7.

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

8.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

9.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

10.

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

11.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

12.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ

13.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

14.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ

15.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ - ΟΑΣΝΗ

16.

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛ.ΑΣ

17.

ΕΝΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

18.

ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ    

19.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ

20.

ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΛΑΣΙΘΙΟΥ

21.

ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ - ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Επίσης η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου σε ανακοίνωσή τους δηλώνουν συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «απεργούμε στις 4 Φλεβάρη για εμάς και για τα παιδιά μας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρουν:

«Σήμερα ο πλούτος και τα υλικά αγαθά αφθονούν, η τεχνολογία και η επιστήμη καλπάζει και για εμάς μεγαλώνει η φτώχεια, ο υποσιτισμός, οι αρρώστιες και η σύγχρονη αμορφωσιά. Έχουμε σχολεία ερείπια, χωρίς δασκάλους και πολλούς μαθητές χωρίς φαΐ, χωρίς φάρμακα, χωρίς εμβόλια. Μαθητές που συχνά εγκαταλείπουν το σχολείο για την επιβίωση κι όχι γιατί "δεν παίρνουν τα γράμματα" όπως θέλουν να μας πείσουν. Δεκαπεντάχρονα παιδιά, εύκολα θύματα προς εκμετάλλευση και ζεστό χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα μονοπώλια.

Όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης - μην ξεχνάμε - οι προηγούμενες κυβερνήσεις ξήλωσαν όλα τα δικαιώματα που κέρδισαν οι γονείς και οι παππούδες μας με τους σκληρούς, αιματηρούς και πολύχρονους αγώνες τους. Τώρα έρχονται οι "νέοι σωτήρες" ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. να δώσουν το τελικό χτύπημα σε ό,τι απέμεινε από την κοινωνική ασφάλιση και τον δήθεν διάλογο για την παιδεία.

Να μην δεχτούμε να περάσει το νέο ασφαλιστικό! Να δείξουμε την δύναμη μας!

Να μην παραδώσουμε την ασφάλιση μας και των παιδιών μας στα αρπακτικά των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας.

Λαέ ένα πράγμα να φοβάσαι: Μη σου γίνει η μιζέρια συνήθεια!       

Τότε είναι που δε θα σηκώσεις ποτέ κεφάλι!

Να μην δεχτούμε τα λίγα, να μη συνηθίσουμε στα λίγα.

Να πούμε όχι στην ανεργία, τους μισθούς των 500 ευρώ, στην σύνταξη-επίδομα πτωχοκομείου, στις ελάχιστες παροχές υγείας, παιδείας, πρόνοιας.

Να είναι ο αγώνας μας ανυποχώρητος και η νίκη μας κληρονομιά και παρακαταθήκη για τα παιδιά μας!».

Εμπορικός Σύλλογος Χερσονήσου

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Χερσονήσου γνωστοποιεί, σε ανακοίνωσή του, στα μέλη του, ότι θα συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία της 4ης Φλεβάρη, όπως όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας και τα καλεί να διατηρήσουν τα μαγαζιά τους κλειστά, καθώς κι την συμμετοχή τους στην απεργιακή πορεία στο Ηράκλειο κατά βούληση.

Σχόλια