Ειδήσεις

Αστυνομικός στα Χανιά έκλεψε το όπλο συναδέλφου του

Μια πρωτοφανής υπόθεση στα αστυνομικά χρονικά της Κρήτης αποκαλύφθηκε σήμερα με την παραπομπή νεαρού Ειδικού Φρουρού στον εισαγγελέα Χανίων.

Ούτε λίγο - ούτε πολύ, ο 27χρονος εκμεταλλευόμενος τη απουσία 34χρονου συναδέλφου του, αφαίρεσε το όπλο του από φωριαμό εντός του τμήματος, το οποίο φέρεται να πούλησε έναντι 3.500 ευρώ.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή 20 ημέρες αργότερα όταν ο συνάδελφός του επέστρεψε από τη άδεια του και διαπίστωσε εμβρόντητος ότι το όπλο έκανε "φτερά" μέσα από τις εγκαταστάσεις του ΤΑΕ Αποκορώνου.

Ο ίδιος είδε και έπαθε για να πείσει το διοικητή και τους συναδέλφους του ότι το είχε αφήσει στο φωριαμό, ωστόσο η εσωτερική έρευνα απέφερε καρπούς όταν έφτασε η πληροφορία πως ανάλογου τύπου όπλο είχε βγει στη μαύρη αγορά προς αναζήτηση αγοραστή.

Το προσωπικό του ΤΑΕ Αποκορώνου δοκίμασε μια ακόμη πιο δυσάρεστη έκπληξη όταν οι πληροφορίες έγιναν ακόμη πιο συγκεκριμένες υποδεικνύοντας ως πωλητές τον 27χρονο συνάδελφό τους και έναν ακόμη συνομήλικο του Χανιώτη. Και οι δύο συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου, αφού πρώτα ομολόγησαν την πράξη τους και επέστρεψαν το  όπλο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να είχαν ήδη πωλήσει έναντι 3.500 ευρώ.

Ο 27χρονος ειδικός φρουρός, που αφαίρεσε το όπλο, ενώ εκτελούσε μόνος του χρέη σκοπού στο τμήμα, τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σε βάρος του έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Τον αποτροπιασμό τους για την απαράδεκτη, αψυχολόγητη και εγκληματική ενέργεια του "συναδέλφου" του, όπως τη χαρακτηρίζουν, εξέφρασαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης.

Η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Χρήστος Τσανακτσίδης και ο γραμματέας κ. Δημήτρης Ζηρίδης αναφέρει αναλυτικά: «Καταδικάζουμε την απαράδεκτη, αψυχολόγητη και εγκληματική ενέργεια του "συναδέλφου", που δίχως ηθική και τιμή προέβη. Εκφράζουμε τα συγχαρητήρια στην διοίκηση του ΤΑΕ Αποκορώνου, καθώς και στο προσωπικό της που εργάστηκαν στην υπόθεση, δείχνοντας πάνω από όλα αποφασιστικότητα φτάνοντας στην σύλληψη του δράστη αλλά  και την αυτοκάθαρση της».

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια