default-image

Έκλεισαν σχολεία στην Κρήτη για μία εβδομάδα

Κρήτη
Έκλεισαν σχολεία στην Κρήτη για μία εβδομάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτα ήταν τα χιόνια, μετά η κατάληψη και τώρα οι εργασίες επισκευής. Οι τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους εδώ και μία εβδομάδα Γυμνάσιο και Λύκειο Τζερμιάδου παραμένουν κλειστά.

Η πρόσφατη κακοκαιρία που σημειώθηκε στις 25 έως 26 Ιανουαρίου αποτέλεσε το έναυσμα για να μην διεξαχθούν τα μαθήματα, καθώς τότε το τσουχτερό κρύο και ο παγετός καθιστούσαν απαγορευτική τη διεξαγωγή των μαθημάτων.

Μπορεί και ο καιρός να γλύκανε ωστόσο ακολούθησε η διαμαρτυρία από τους ίδιους τους μαθητές που προχώρησαν σε κατάληψη εξαιτίας του ότι δεν είχαν θέρμανση.

Γεγονός ωστόσο που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση του δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου που πήρε την απόφαση να  φτιαχτεί το σύστημα της θέρμανσης για να υπάρχει επιτέλους θέρμανση στα παγωμένα σχολεία του Οροπεδίου.

Ωστόσο κρίθηκε απαραίτητο λόγω των εργασιών να κλείσουν τα σχολεία τα οποία τελικά δεν λειτούργησαν τόσο την περασμένη Παρασκευή όσο και σήμερα.

Υπολογίζεται ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο και οι μαθητές μέτα από μία πολυήμερη ανάπαυλα θα επιστρέψουν εκ νέου και πάλι κανονικά στα μαθήματα τους.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News