default-image

Μ.Βλαχάκης: Υπάρχουν πολλά κενά για τα αυθαίρετα

Κρήτη
Μ.Βλαχάκης: Υπάρχουν πολλά κενά για τα αυθαίρετα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρατείνεται και επίσημα η προθεσμία εφαρμογής του νόμου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων με τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη να το ανακοινώνει στους φορείς του Ηρακλείου που συναντήθηκαν μαζί του.

 Μίλησε για την προετοιμασία του υπουργείου αναφορικά με την εφαρμογή του νέου νόμου και απάντησε θετικά στο αίτημα για συμμετοχή και εκπροσώπων του Νομού Ηρακλείου στην επιτροπή του Υπουργείου που ήδη έχει συγκροτηθεί για τη νέα νομοθετική ρύθμιση για τα αυθαίρετα, ζητώντας και τη συνδρομή όλων των φορέων με προτάσεις. 

Στα ερωτηματικά που υπάρχουν αναφορικά με τις προθέσεις του υπουργού, προϋποθέσεις ένταξης στο νέο νόμο,  επικεντρώθηκε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και ο πρόεδρος των Οικιστών Μιχάλης Βλαχάκης .

''Φοβάμαι ότι χιλιάδες άνθρωποι θα παραμείνουν όμηροι μιας κατάστασης που η πολιτεία επίτρεψε να γιγαντωθεί και δεν θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβιβάσουν το σπίτι που μένουν στα παιδιά τους'' πρόσθεσε.

Θετικά κρίνει από την άλλη την δέσμευση του Γιάννη Τσιρώνη ότι με την παράταση του υφιστάμενου νόμου μέχρι το καλοκαίρι, όλοι όσοι ενταχθούν δεν θα υποστούν τη βάσανο των προστίμων αλλά και ότι θα εξεταστεί σοβαρά η παράμετρος με το εξ αδιαιρέτου, καθεστώς το οποίο βρίσκονται οι περισσότεροι Κρητικοί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News