default-image

Πλημμυρίζουν επί 4 μήνες - Άφαντη η ΔΕΥΑΗ (photos)

Κρήτη
Πλημμυρίζουν επί 4 μήνες - Άφαντη η ΔΕΥΑΗ (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Όμηροι" μέσα στις ίδιες τους τις περιουσίες είναι όπως λένε το τελευταίο τετράμηνο, ένοικοι πολυκατοικιών πέριξ οδού Γιαμαλάκη στο Ηράκλειο.  

Η διαπιστωμένη εδώ και πολύ καιρό διαρροή από αγωγό της ΔΕΥΑΗ, δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί, με αποτέλεσμα τα υπόγεια αρκετών κτιρίων, σε καθημερινή βάση να πλημμυρίζουν.

Οι οχλήσεις προς την ΔΕΥΑΗ είναι καθημερινές, πλην όμως πέραν την διαπίστωσης ότι όντως υπάρχει πρόβλημα διαρροής, κάποια εργασία για την αποκατάσταση του προβλήματος, δεν έχει γίνει με αποτέλεσμα κάποιοι από τους κατοικους ήδη να έχουν κάνει εξώδικο στην ΔΕΥΑΗ.

"Θυμάμαι ότι πριν από τέσσερις μήνες γίνονταν στην περιοχή κάποιες εργασίες για να περάσουν οπτικές ίνες. Πιθανότατα τότε θα δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Όπως και να έχει πάντως, δεν είναι δική μας δουλειά να σκάψουμε για να βρούμε που είναι η ζημιά. Κινδυνεύει η περιουσία μας. Αναγκάστηκα να μεταφέρω ότι είχα μέσα στην αποθήκη γιατί το κόστος των υλικών που αποθήκευα εκεί είναι μεγάλο, ενώ και το κτίριο από την υγρασία, δεν ξέρω τι έκτασης επιβάρυνση έχει, αλλά σίγουρα έχει" τονίζει η κ. Κάλλια Σκουλά, μέλος της Διοίκησης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, που διατηρεί το φαρμακείο της στο ισόγειο του κτιρίου.

Η ίδια εξήγησε ότι από κοινού με τους υπόλοιπους ενοίκους, έβαλαν μηχανήματα τύπου "βατραχάκια" για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, ωστόσο τα νερά εξακολουθούν να πλημμυρίζουν το χώρο.

"Δεν είναι δυνατόν στο κέντρο της πόλης, μια δημοτική υπηρεσία να έχει  ειδοποιηθεί εδώ και μήνες και να μην έχουμε αποτέλεσμα. Ούτε καν μια προσπάθεια να αποκατασταθεί το πρόβλημα", διευκρινίζει η κ. Σκουλά σημειώνοντας ότι αν δεν κινητοποιηθούν άμεσα από τη ΔΕΥΑΗ, δεν είναι απίθανο το κτίριο να εμφανίσει πέραν της υγρασίας και άλλες ζημιές, λόγω των νερών.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραίτη

Φωτογραφίες Νίκος Χαλκιαδάκης  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News