default-image

Από τα χιόνια και τον παγετό, στον ήλιο και τα "20άρια"

Κρήτη
Από τα χιόνια και τον παγετό, στον ήλιο και τα "20άρια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκοτσέζικο ντους φαίνεται να μας κάνει ο καιρός. Μετά τις παγωμένες ημέρες και νύχτες που ζήσαμε, για τα επόμενα 24ωρα θα είναι αρκετά καλός, με τον υδράργυρο μάλιστα να "χτυπά" 20άρια αύριο Τρίτη, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να χαρούν τον ήλιο. Καλοκαιρία που όμως δε θα κρατήσει για πολύ, μιας και το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει και πάλι από την Πέμπτη, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά του νησιού.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Μανόλη Λέκκα, σήμερα Δευτέρα σε όλη την Κρήτη θα επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες, με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως αρχικά το πρωί 4-5 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ, με σταδιακή όμως εξασθένηση έως το βράδυ, ενώ η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 12 βαθμούς Κελσίου και η μέγιστη στους 18.

Η αυριανή ημέρα όμως αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ζεστή, αφού θα επικρατεί ηλιοφάνεια με ασθενείς ανέμους βόρειων έως ανατολικών διευθύνσεων, εντάσεως 3 μποφόρ, με τη θερμοκρασία ωστόσο να εκτοξεύεται στους 20 βαθμούς! Ο κ. Λέκκας ξεκαθαρίζει ωστόσο πως η ηλιοφάνεια που θα έχουμε έως και την Τετάρτη δε σχετίζεται με τις Αλκυονίδες μέρες, παρά το ότι τα χαρακτηριστικά του καιρού αυτή τη στιγμή παραπέμπουν σε αυτές.

Στη συνέχεια, μεθαύριο Τετάρτη θα επικρατούν αρχικά πολύ καλές καιρικές συνθήκες, ωστόσο από το απόγευμα προς το βράδυ θα κάνουν την εμφάνισή τους νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν, προμηνύοντας την αλλαγή του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως αρχικά 3-4 μποφόρ, ενώ αργότερα ειδικά στα πελάγη θα φτάσουν και τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 13-19 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές την Πέμπτη

Την Πέμπτη, οπότε και περιμένουμε νέα αλλαγή του καιρού, θα έχουμε ως επί το πλείστον νεφώσεις με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας και με τοπικές ασθενείς βροχές κυρίως στις δυτικές περιοχές του νησιού. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα 4-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, καθώς θα κυμαίνεται από 12-18 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή τώρα αναμένεται στο Αιγαίο ένα βόρειο ρεύμα, το οποίο θα επηρεάσει και το νησί μας, φέρνοντας μια ακόμα πιο μεγάλη αλλαγή του καιρού με νεφώσεις, έντονες βροχές κατά τόπους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα αγγίξει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

της Μαρίας Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News