default-image

Στην Αθήνα οι δανειστές στα μπλόκα οι αγρότες

Κρήτη
Στην Αθήνα οι δανειστές στα μπλόκα οι αγρότες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα συγκοινωνούντα δοχεία του Ασφαλιστικού και του δημοσιονομικού κενού επικεντρώνεται η δύσκολη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών για την πρώτη αξιολόγηση, η οποία ξεκινά σήμερα Δευτέρα και αναμένεται να εξελιχθεί σε δύο φάσεις.

Τη σημασία του να τεθεί «το συντομότερο δυνατό» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η ελάφρυνση του χρέους, τονίζει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν.

Επίσης, εκτιμά ότι όσο πιο σύντομα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, τόσο πιο γρήγορα θα αντιμετωπιστεί το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.

Γ.Κατρούγκαλος: Ανοικτό το παράθυρο για βελτιώσεις

Ανοιχτό παράθυρο για βελτιώσεις στο ασφαλιστικό των αγροτών αφήνει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες βελτιώσεις» τόνισε, αναφέροντας ενδεικτικά την επέκταση της μεταβατικότητας και το εργόσημο.

«Όλα είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε» πρόσθεσε.

Στα μπλόκα οι αγρότες - Απέχουν των εργασιών τους επιστημονικοί φορείς

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οδεύοντας προς την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου αγρότες και επιστημονικοί φορείς.

Στα μπλόκα παραμένουν οι πρώτοι.

Παράλληλα ζητούν τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής, που θα εξετάσει παρουσία των ιδίων τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό και τη φορολογία.

Η κίνηση «Πρωτοβουλία των αγροτών» άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνάντησης με τον πρωθυπουργό, θέτοντας ως βασικές προϋποθέσεις την αυτονομία του ΟΓΑ και την έναρξη συζήτησης για το φορολογικό, αλλά μετά τις 4 Φεβρουαρίου.

Στον Παναγιώτη Κουρουπλή και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπαν τα αιτήματα τους οι αγρότες του Δήμου Βιάννου πριν τον αφήσουν να κατευθυνθεί προς τα Αμιρά για τα εγκαίνια του μουσείου του ολοκαυτώματος.

Σήμερα στα μεγάλα Χωράφια οι αγρότες και κτηνοτρόφοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο μπλόκο .

Μπλόκα επίσης σε Πλατανιά, Βουκολιές, Σέλινο, Κίσσαμο, Καδισό, καθώς και στο κέντρο των Χανίων.

Ατσιπόπουλο στο Ρέθυμνο.

Αρκαλοχώρι, Πρετώρια, Άγιοι Δέκα στο Ηράκλειο.

Οροπέδιο στο Λασίθι.

Έως τις 8  Φεβρουαρίου η αποχή των δικηγόρων.

Έως την Παρασκευή η αποχή των μηχανικών από έργα.

Συνεχίζουν την αποχή τους επίσης οι συμβολαιογράφοι.

Δεν πραγματοποιούν διακομιδές χρόνιων ασθενών από και προς νοσοκομεία ή εξεταστικά κέντρα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

Στον εισαγγελέα ο Π.Ιερωνυμάκης για το Γερμανοτσολιάς

Το κατώφλι του Εισαγγελέα περνά σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος των Αμπελουργών Κρήτης και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Πρίαμος Ιερωνυμάκης, με αφορμή την ανάρτηση που όπως είπε έκανε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από την Πιερία στο facebook, στο οποίο τον αποκαλεί "γερμανοτσολιά" .

Η "κατάσταση έχει ξεφύγει", δηλώνει ο ίδιος τονίζοντας ότι η οικογένειά του μετρά θύματα από την εποχή της τουρκοκρατίας και της γερμανικής κατοχής. "Δε μπορεί το κάθε κομματικό στέλεχος να ρίχνει λάσπη χωρίς κόστος, γι αυτό και εγώ θα πράξω ότι λέει ο νόμος" δηλώνει ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης .

Γερνάνε και φτωχοποιούνται οι αγρότες

Τη γήρανση και τη φτωχοποίηση με γοργούς ρυθμούς του Αγροτικού πληθυσμού της χώρας καταγράφει έρευνα του παρατηρητηρίου οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων του ινστιτούτου της ΓΣΕΕ.

Ιδιαίτερα υψηλό είναι επίσης το ποσοστό φτώχειας στις κατασκευές και στον τομέα της παροχής καταλύματος και εστίασης, φανερώνοντας τις κακές συνθήκες αμοιβής για δύο πολύ σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, πριν από την κρίση.

Τους χειρότερους τομείς συμπληρώνει ένας ακόμη τομέας υπηρεσιών, οι «άλλες υπηρεσίες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News