Ειδήσεις

ΓΝΑΝ: Κρεβάτια με ασθενείς ακόμη και σε γραφεία γιατρών

Χαοτική κατάσταση επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου με τους ασθενείς να νοσηλεύονται, εκτός από τους διαδρόμους, ακόμη και στα γραφεία των γιατρών, μετά και την έξαρση της εποχικής γρίπης, όπως καταγγέλλει το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, που ζητά την άμεση ενίσχυση του ΓΝΑΝ με προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται επαρκώς στην εξυπηρέτηση του περιστατικών του νομού.

Σύμφωνα με τα όσα υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο ΓΝΑΝ, «τις τελευταίες ημέρες η έξαρση παθολογικών περιστατικών (ιώσεις, λοιμώξεις αναπνευστικού, γριπώδεις συνδρομές κ.ά.) και το κλείσιμο για ακόμη μια φορά της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας εξέθεσαν στο μεγαλύτερο βαθμό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας στο νομό Λασιθίου και που επιβαρύνουν κυρίως το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου».

Οι εργαζόμενοι του ΓΝΑΝ καταγγέλλουν ότι «για να μπορέσει το νοσοκομείο μας να ανταποκριθεί στο διπλασιασμό των ασθενών της Παθολογικής Κλινικής (από 21 ασθενείς στους 44) έχουν τοποθετηθεί κλίνες νοσηλείας στους διαδρόμους, γίνεται φιλοξενία παθολογικών περιστατικών στις χειρουργικές κλινικές και στην Καρδιολογική, ενώ ανοίχτηκε θάλαμος που ήταν κλειστός για νοσηλείες για μεγάλο χρονικό διάστημα με την υπόδειξη να μη χρησιμοποιείται η τουαλέτα του από τους ασθενείς και συνοδούς, αλλά να χρησιμοποιείται η τουαλέτα του διπλανού θαλάμου!

Ακόμη, σε δωμάτιο που ήταν κλειστό για νοσηλείες πάνω από 2 χρόνια και χρησιμοποιούνταν ως εφημερείο και γραφείο γιατρών τοποθετήθηκαν κλίνες ασθενών και μετατράπηκε σε θάλαμο νοσηλείας στην κλειστή πτέρυγα του τετάρτου ορόφου, σε αντίθεση με την υπάρχουσα απόφαση του Δ.Σ. του νοσοκομείου».

Σχετικά με αυτές τις καταστάσεις ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου παρατηρεί σε ανακοίνωση-καταγγελία που εξέδωσε τα εξής:

-«Από τα παραπάνω προκύπτει ότι είναι αναγκαία η σύνταξη οργανωμένου σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από την πλευρά του Διοικητικού Συμβουλίου των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του νομού Λασιθίου και γι' αυτό ζητούμε να συνεδριάσει άμεσα με αυτό το θέμα, ώστε να υπάρξει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο διαχείρισης ειδικών καταστάσεων και όχι προσωπικοί αυτοσχεδιασμοί και εντολές εν θερμώ.

-Για ακόμη μια φορά η περίθαλψη των ασθενών του νομού Λασιθίου πέφτει στις πλάτες και στο φιλότιμο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου».

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ζητούν «από τη ΔΥΠΕ Κρήτης και το υπουργείο Υγείας να ενισχύσουν άμεσα το ΓΝΑΝ με προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται επαρκώς στην εξυπηρέτηση του περιστατικών του νομού».

«Σε διαφορετική περίπτωση», όπως αναφέρουν, «είναι για μας εμφανές ότι συνεχίζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση η περιφρονητική για τους κατοίκους του νομού Λασιθίου πολιτική πρακτική των προηγούμενων ετών».

Σχόλια