default-image

Ο τ. διοικητής ΠΑΓΝΗ για την υπόθεση της αναισθησιολόγου

Κρήτη
Ο τ. διοικητής ΠΑΓΝΗ για την υπόθεση της αναισθησιολόγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πυκνώνουν οι σκιές γύρω από τη δίκαιη και ανεπηρέαστη εξέταση της υπόθεσης της αναισθησιολόγου ξαδέλφης του, την οποία υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μετά την παρέμβαση του πρώην διοικητή ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου.

Ο κ. Χαριτάκης απαντώντας στις ευθύνες που καταλόγισε στο νοσοκομείο η πρόεδρος του κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου εξηγεί, σε γραπτή δήλωσή του, πως φρόντισε να διενεργηθούν δύο έρευνες για κλοπές ναρκωτικών φαρμάκων τόσο στο ΠΑΓΝΗ όσο και το Βενιζέλειο, με την αναισθησιολόγο να ομολογεί εγγράφως μόνο την πράξη κατά την οποία οι κινήσεις της έγιναν αντιληπτές από το νοσηλευτικό προσωπικό του ΠΑΓΝΗ.

Ο κ. Χαριτάκης, απαντώντας στις καταγγελίες της προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου, κ. Ματίνας Παγώνη, περιγράφει τις ενέργειες που έγιναν, εξηγώντας πως παρέπεμψε την υπόθεση στη ΔΥΠΕ Κρήτης καθώς ο ίδιος δεν μπορούσε να επιβάλει ποινή αφού το υπουργείο είχε ζητήσει την παραίτησή του.

Μάλιστα ο πρώην διοικητής ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου εξηγεί πως το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι λόγω της βαρύτητας της πράξης θα έπρεπε να επιβληθεί στην αναισθησιολόγο μεγαλύτερη ποινή από εκείνη που είχε τη δυνατότητα να επιβάλει το νοσοκομείο, γι' αυτό και τα πορίσματα παραπέμφθηκαν στην ΥΠΕ Κρήτης προκειμένου να κριθεί η υπόθεση με ανάλογη βαρύτητα.

«Επειδή κατά το νόμο ο διοικητής του νοσοκομείου έχει τη δυνατότητα να επιβάλει ποινή μέχρι τριάντα ημέρες παύσης από τα καθήκοντά του στον υπάλληλο, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να αποστείλει το φάκελο στην 7η ΔΥΠΕ Κρήτης προκειμένου να φέρει το θέμα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο καθότι κατά την άποψη των μελών του Δ.Σ. η πράξη της υπεξαίρεσης οπιούχων φαρμάκων από την κυρία Πολάκη, όπως ομολόγησε, επισύρει μεγαλύτερη ποινή», υπογραμμίζει ο τ. διοικητής του νοσοκομείου.

Ο κ. Χαριτάκης επισημαίνει με νόημα πως τα συγκεκριμένα πορίσματα έχουν κοινοποιηθεί τόσο στην Αστυνομία όσο και την Εισαγγελία αφήνοντας να φανεί η αμφιβολία για το αν έφτασαν αυτούσια στα χέρια της κ. Παγώνη.

«Ερωτώ λοιπόν την κυρία Παγώνη, εάν παρέλαβε βέβαια το φάκελο Πολάκη όπως περιγράφω παραπάνω, πώς διαπίστωσε την πλημμελή αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού θέματος υπεξαίρεσης οπιούχων και αποδίδει ευθύνες στο νοσοκομείο;», σημειώνει.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_i8t9577i/

Αναλυτικότερα, σεέγγραφη απάντησή του για τα όσα είπε από τηλεοράσεως η πρόεδρος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου του υπουργείου Υγείας κυρία Παγώνη, περί ευθύνης του νοσοκομείου, ο τέως πρόεδρος του νοσοκομείου αναφέρει τα εξής:

«Μετά την πρόσφατη εξέλιξη της υπόθεσης της αναισθησιολόγου κυρίας Πολάκη Νεκταρίας, στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας και επειδή αντιλαμβάνομαι ότι όλη η διαδικασία εκτρέπεται της πραγματικότητας και τούτο συμπεραίνεται μετά τις δηλώσεις της κυρίας Παγώνη, έχω να αναφέρω τα παρακάτω.

Η κυρία πρόεδρος δεν είχε, όπως ανέφερε, τη δυνατότητα να προχωρήσει τη διαδικασία στο πειθαρχικό, είχε όμως την άνεση να αποδώσει την ευθύνη στο νοσοκομείο.

Το νοσοκομείο πρέπει να γνωρίζουν οι πάντες ενήργησε άμεσα, συλλογικά διά του Διοικητικού Συμβουλίου, τη νομική κάλυψη των νομικών συμβούλων του, από την πρώτη στιγμή της διαπίστωσης της κλοπής των οπιούχων φαρμάκων και από τα δύο νοσοκομεία του νομού. Άμεσα δόθηκε εντολή να πραγματοποιηθούν ΕΔΕ και στα δύο νοσοκομεία, από δύο καθηγητές της ιατρικής πρώτης βαθμίδας, ένα χειρουργό και ένα ψυχίατρο, 22/05/2015 για το Βενιζέλειο και 28/05/2015 για το ΠΑΓΝΗ, συγχρόνως βέβαια ενημερώθηκαν εγγράφως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, η Ασφάλεια Ηρακλείου και ασφαλώς η ΔΥΠΕ. Η ενημέρωση αυτή συνεχίστηκε σε κάθε ενέργειά μας που αφορούσε την κλοπή των οπιούχων.

Κατά τη διάρκεια της ΕΔΕ του ΠΑΓΝΗ η κυρία Πολάκη Νεκταρία ομολόγησε ότι εκείνη υπεξαίρεσε τα οπιούχα φάρμακα από το χώρο του χειρουργείου και την 3η/08/2015 με έγγραφη απολογία της ενυπόγραφα αποδέχεται εκ νέου ότι εκείνη υπεξαίρεσε τα οπιούχα φάρμακα. Αφού λοιπόν ενημερώθηκαν οι παραπάνω αναφερόμενοι, το νοσοκομείο πάντα διά του Διοικητικού Συμβουλίου προχώρησε τη διαδικασία για την επιβολή ποινής στην κυρία Πολάκη. Επειδή κατά το νόμο ο διοικητής του νοσοκομείου έχει τη δυνατότητα να επιβάλει ποινή μέχρι τριάντα ημέρες παύσης από τα καθήκοντά του στον υπάλληλο, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να αποστείλει το φάκελο στην 7η ΔΥΠΕ Κρήτης προκειμένου να φέρει το θέμα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο καθότι κατά την άποψη των μελών του Δ.Σ. η πράξη της υπεξαίρεσης οπιούχων φαρμάκων από την κυρία Πολάκη, όπως ομολόγησε, επισύρει μεγαλύτερη ποινή. Ερωτώ λοιπόν την κυρία Παγώνη, εάν παρέλαβε βέβαια το φάκελο Πολάκη όπως περιγράφω παραπάνω, πώς διαπίστωσε την πλημμελή αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού θέματος υπεξαίρεσης οπιούχων και αποδίδει ευθύνες στο νοσοκομείο;

Εξάλλου, υπήρχε η ομολογία της πράξης διά την οποία το νοσοκομείο ενήργησε κατά απόλυτα επαρκή τρόπο, και είχε τη δυνατότητα νομίζω το Πειθαρχικό Συμβούλιο να αποφασίσει επί της ουσίας. Εξάλλου, ως προανέφερα, ο πλήρης φάκελος έχει κοινοποιηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου.

Ηράκλειο, 30 Ιανουαρίου 2016

Νίκος Χαριτάκης

καρδιολόγος, τέως διοικητής ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου».

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News