default-image

Νόμπελ Ειρήνης στους «ήρωες του Αιγαίου»

Ελλάδα
Νόμπελ Ειρήνης στους «ήρωες του Αιγαίου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για το Νόμπελ Ειρήνης, όπου εξέχουσα θέση πρέπει να κατέχουν οι Έλληνες νησιώτες και οι εθελοντές που με κάθε τρόπο βοηθούν τους χιλιάδες πρόσφυγες που φτάνουν σε ελληνικό έδαφος.

Η εκστρατεία που έχει ξεκινήσει ώστε να απονεμηθεί το Νόμπελ στους «Ήρωες του Αιγαίου» έχει ήδη καθολική ανταπόκριση.

Έως τώρα και σε μικρό χρονικό διάστημα έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 500.000 υπογραφές συμπαράστασης για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης σε όλους εκείνους που από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, άνοιξαν την αγκαλιά τους και τα σπίτια τους σε πρόσφυγες πολέμου.

«Ζητάμε να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους και εθελοντές των νησιών του Αιγαίου που άνοιξαν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες και έστειλαν μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που άγγιξε όλο τον πλανήτη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό αίτημα για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους νησιώτες .

Με το πέρας της χρονικής προθεσμίας ακαδημαϊκοί κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου θα καταθέσουν τις υπογραφές στη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ, μαζί με την υποψηφιότητα ώστε να τιμηθούν οι «Ήρωες του Αιγαίου» με την ύψιστη τιμή 

Η ηλεκτρονική διεύθυνση που μπορεί κανείς να στηρίξει την προσπάθεια έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής. 

https://secure.avaaz.org/el/nobel_to_greek_islanders/?slideshow

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News