Ειδήσεις

Έκκληση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης για δρομολόγηση πλοίου

Ζητούν από την ΠΝΟ την δρομολόγηση πλοίου απόψε αν είναι δυνατόν,  για να φύγουν για τους προορισμούς τους ευπαθή αγροτικά προϊόντα που παραμένουν τα τελευταία 24ώρα εγκλωβισμένα σε νταλίκες και ψυγεία  οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Κρήτης . Αν και ως γνωστόν η ΠΝΟ αποφάσισε προσωρινά να σταματήσει τον απεργιακό της αγώνα δίνοντας το πράσινο φως να φύγουν τα πλοία της γραμμής, από αύριο το πρωί , οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι  του νησιού σε ανακοίνωση τους κάνουν λόγο για καταστροφή της περιουσίας των αγροτών ,συμμεριζόμενοι παράλληλα και τον αγώνα τους.

Αναλυτικά αναφέρεται «Σεβόμαστε απολύτως τον απεργιακό αγώνα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που έχει σαν αποτέλεσμα να παραμένουν καθηλωμένα στο νησί εκατοντάδες μεταφορικά μέσα, με τα οποία γίνεται η διακίνηση των ευπαθών αγροτικών προϊόντων προς την υπόλοιπη Ελλάδα και την Ευρώπη. Ταυτόχρονα συμμεριζόμαστε την αγωνία των παραγωγών , ιδιαίτερα των κηπευτικών θερμοκηπίου, που αντιμετωπίζουν τον υπαρκτό κίνδυνο μεγάλης οικονομικής καταστροφής. Μιας καταστροφής που θα αγγίξει τα όρια της οικονομικής πανωλεθρίας σε περίπτωση που η απεργία διαρκέσει.

Εκτιμούμε ότι είναι δυνατόν να βρεθεί λύση με μια συνεννόηση, που ούτε τον απεργιακό αγώνα θα υπονομεύσει αλλ' ούτε και θα προκαλέσει οικονομικά δυσβάστακτες παράπλευρες απώλειες σε ένα κοινωνικό στρώμα που δεν είναι και δεν πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπο με τους απεργούς.

Η λύση που προτείνεται είναι να διατεθεί από την ΠΝΟ προσωπικό ασφαλείας ώστε να δρομολογηθεί άμεσα, (ει δυνατόν και απόψε) ένα πλοίο για τον Πειραιά. Είναι μια λύση που θα διευκολύνει τους παραγωγούς να αποφύγουν μεγαλύτερη ζημιά ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει και την απήχηση των απεργιακών αιτημάτων. Έχει δοκιμαστεί και στο παρελθόν με καλό αποτέλεσμα. Η ηγεσία της Ομοσπονδίας καλείται να κάμει αυτό το θαρραλέο και κοινωνικά δίκαιο βήμα»  

Οι Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κρήτης

ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, Ν. Χανίων

ΒΑΓΙΩΝΑΚΗ ΒΑΛΙΑ, Ν. Χανίων

ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, Ν. Ηρακλείου

ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, Ν. Ηρακλείου

ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, Ν. Λασιθίου

Σχόλια