default-image

 Στόχος:Να "παραλύσει" το Ηράκλειο στις 4 Φεβρουαρίου

Κρήτη
 Στόχος:Να "παραλύσει" το Ηράκλειο στις 4 Φεβρουαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 10 το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου ορίστηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΕΚΗ ως έναρξη της  κινητοποίησης κόντρα στις προθέσεις της Κυβέρνησης ενόψει ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που δεν αποκλείεται όπως είπαν να περιλαμβάνει από καταλήψεις δημόσιων κτιρίων ή και αποκλεισμούς δρόμων.

Σε σύσκεψη στο ΕΚΗ ενόψει της κινητοποίησης, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με εκπροσώπους φορέων να διατυπώνουν με βεβαιότητα, ότι ο μόνος τρόπος για να μην περάσουν τα εξουθενωτικά μέτρα στο ασφαλιστικό είναι οι δυναμικές κινητοποιήσεις που στοχεύουν να  κλιμακώσουν το επόμενο διάστημα.

Στόχος όπως τόνισαν είναι να παραλύσει όχι μόνο το Ηράκλειο  αλλά ολόκληρη η Ελλάδα στην κινητοποίηση της Πέμπτης, που συμμετέχουν εκτός από τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι αγρότες, οι αστυνομικοί και λιμενικοί, οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματοβιοτέχνες.

Από τις δέκα το πρωί στο Ηράκλειο χειρόφρενο θα τραβήξουν και τα αστικά λεωφορεία, ενώ η συμμετοχή και το κάλεσμα στην απεργία του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου προς τους καταστηματάρχες, γίνεται προσπάθεια να μετατρέψει την αγορά και το κέντρο της πόλης σε νεκρή ζώνη που δεν θα λειτουργεί καμία επιχείρηση.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News