default-image

Κέρδισαν μάχη οι αυθαιρετούχοι,λαμβάνοντας παράταση 6 μηνών

Κρήτη
Κέρδισαν μάχη οι αυθαιρετούχοι,λαμβάνοντας παράταση 6 μηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σαφής δέσμευση για παράταση έξι μηνών στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων με μειωμένα πρόστιμα και ταυτόχρονα πρόβλεψη για την πρώτη κατοικία, προέκυψε από τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος και φορέων του Ηρακλείου με επίκεντρο τους αυθαιρετούχους  που επί χρόνια μένουν όμηροι όπως εξηγούν, αφού οι όποιες κινήσεις μέχρι σήμερα για τακτοποίηση των αυθαιρέτων τους, δεν τους επέτρεπαν να ενταχθούν λόγω κόστους.

Οι δεσμεύσεις του Υπουργού ήρθαν  την στιγμή που πλησίαζε στη λήξη της η προθεσμία για την ένταξη στο νόμο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων στην οποία δεν κατάφεραν να ενταχθούν οι περισσότεροι από τους αυθαιρετούχους, με αποτέλεσμα σε πόλεις όπως το Ηράκλειο το σοβαρό πρόβλημα με την αυθαίρετη δόμηση να διαιωνίζεται.

Η πρωτοβουλία να ανοίξει η συζήτηση με φόντο το Ηράκλειο και την Κρήτη από τον βουλευτή Νίκο Ηγουμενίδη, φαίνεται ότι βρήκε πρόσφορο έδαφος με τους οικιστές να δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη αρχική πρόθεση και τον κ. Τσιρώνη να περιγράφει ένα πλαίσιο τακτοποίησης που δεν θα είναι όπως σήμερα εισπρακτικό.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_3bq0sr87/
      

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News