Ειδήσεις

Τέλος στην ομηρία των προϊόντων, με την λήξη της απεργίας

Λύνουν κάβους από αύριο τα πλοία  ,έπειτα από απόφαση της ΠΝΟ σήμερα, να ξεκινήσουν από αύριο το πρωί στις 6 και πάλι κανονικά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για όλους τους προορισμούς.Μία απόφαση που σίγουρα  δίνει μεγάλη ανάσα στους αγρότες της Κρήτης οι οποίοι έβλεπαν τα τελευταία 24ώρα τα προϊόντα τους να είναι ένα βήμα πριν την εναπόθεση τους στις χωματερές εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων της ναυτεργατών .

Τα πλοία ξεκινούν  κανονικά τα δρομολόγια τους  δίνοντας παράλληλα και το πράσινο φως  στο να δοθεί τέλος στην ομηρία δεκάδων τόνων ευπαθών αγροτικών προϊόντων από όλα τα μέρη της Κρήτης.

Βέβαια οι αγρότες θα πάρουν ανάσα μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη καθώς από την Πέμπτη και για 2 ημέρες όπως αποφασίστηκ,ε η ΠΝΟ κατεβαίνει σε νέα 48ώρη απεργία ,και με τον αγροτικό κόσμο που και εκείνος βρίσκεται στα μπλόκα αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης ,να καλείται εκ νέου  να κάνει υπομονή.  

Η ΠΝΟ, η οποία ζητά την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «αδιάλλακτη και ανυποχώρητη θέση της κυβέρνησης» ενώ από την περασμένη εβδομάδα είχε αποφασίσει τη συμμετοχή του κλάδου των ναυτικών στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την προσεχή Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα,σύμφωνα με πληροφορίες , έχει προειδοποιήσει με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη βουλή.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

Σχόλια