default-image

Και νέο μπλόκο στην Μεσαρά,τα νεότερα απο την Αν.Κρήτη

Κρήτη
Και νέο μπλόκο στην Μεσαρά,τα νεότερα απο την Αν.Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσο οι μέρες περνούν μέχρι την πραγματοποίηση του παγκρήτιου συλλαλητηρίου την ερχόμενη Πέμπτη ,τόσο περισσότερο οι αγρότες συσπειρώνονται μαζεύοντας δυνάμεις για την επικείμενη κινητοποίηση.Τις τελευταίες ώρες ένα νέο μπλόκο έχει δημιουργηθεί αυτήν την φορά στην περιοχή της Μεσσαράς.

Δεκάδες αγροτικά από Πύργο, Χάρακα, Ασήμι, Ατσιπάδες, Λούρες, Στόλους και άλλες περιοχές έχουν συγκεντρωθεί στην διασταύρωση Ατσιπάδων, Λαρανίου και Ασημίου.

Οι αγρότες έχουν προχωρήσει, παρατάσσοντας τα οχήματα ,σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου χωρίς ωστόσο να δημιουργείται πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Και όπως δηλώνουν δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το σημείο μέχρι την πραγματοποιήση του παγκρήτιου συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου.

Και σε αυτήν την φάση τα αιτήματα είναι γνωστά, με τους διαμαρτυρόμενους να ζητάνε εδώ και τώρα απόσυρση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου.

Στην Πλατεία Ελευθερίας δίνει ραντεβού στις 04/02 το μπλόκο των Πραιτωρίων.

Την ίδια ώρα  παραμένει το μπλόκο των αγροτών της περιοχής των Αστερουσιών στα Πραιτώρια με τους τελευταίους μέσα από ανακοίνωση τους να δηλώνουν συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα και παράλληλα στις 4 Φεβρουαρίου δίνουν ραντεβού στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

Μάλιστα στην ανακοίνωση του ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων τονίζει:

¨Όλοι στο Μπλόκο στα Πραιτώρια!Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 4 Φλεβάρη στις 10:00 πμ. Ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων χαιρετίζει τους μικρομεσαίους αγρότες που δίνουν αγώνα επιβίωσης και βρίσκονται για πέμπτη ημέρα, από την Τρίτη 26/1, στο μπλόκο στα Πραιτώρια!

Χαιρετίζουμε τους φορείς που βρέθηκαν σήμερα στο μπλόκο να δηλώσουν την αλληλεγγύη στον αγώνα μας, την αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας για την Σύσταση Αγροτικού Συλλόγου Ηρακλείου, τους εκπρόσωπους του εργατικού και σπουδαστικού κινήματος, καθώς και τον βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη. Χαιρετίζουμε τους μικρομεσαίους αγρότες που κατεβαίνουν στους δρόμους! Ειδικά χαιρετίζουμε το νεοσύστατο μπλόκο στις Λούρες και τους αγρότες του Ηρακλείου που κινητοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στο Γιόφυρο.

Χαιρετίζουμε και συντονιζόμαστε με το μπλόκο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων στα Μεγάλα Χωράφια. Χαιρετίζουμε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που κινητοποιούνται σε Ρέθυμνο, Ιεράπετρα, σε όλη τη Κρήτη και πανελλαδικά. Συνεχίζουμε την κινητοποίηση μας ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν, ενάντια στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τις στηρίζουν, την ΚΑΠ της ΕΕ.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να ανανεώσουν το ραντεβού τους στο μπλόκο στα Πραιτώρια και αύριο! Συνεχίζουμε!

Μονόδρομος η απόσυρση του νομοσχεδίου εκτρώματος!»

Οι κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο και το Οροπέδιο

 Παράλληλα η Πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συλλόγου Ηρακλείου κάλεσε τους αγρότες του Ηρακλείου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό και το φορολογικό στο Γιόφυρο.

Ενώ για 6η ημέρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Οροπέδιο με τους αγρότες να παραμένουν  στο μπλόκο στην είσοδο του Οροπεδίου, αψηφώντας τις ιδιαίτερες χαμηλές θερμοκρασίες.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News