default-image

«Το Σχέδιο Για Τη Χώρα» του Αντώνη Κοκορίκου

Πολιτισμός
«Το Σχέδιο Για Τη Χώρα» του Αντώνη Κοκορίκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία διεξήχθη η παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Αντώνη Κοκορίκου «Το Σχέδιο Για Τη Χώρα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σιδέρη, την Τετάρτη 27/1 στο POLIS ART CAFE.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι ομιλητές Σταύρος Λυγερός, Νάσος Αθανασίου, Ανδρέας Ρουμελιώτης και Ρίτσα Μπιζόγλη αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο του βιβλίου, καθώς και στην προσωπικότητα του συγγραφέα.

«Στην πραγματικότητα είναι ένα πολιτικό συγγραφικό εγχείρημα», είπε στην αρχή ο Σταύρος Λυγερός, «το οποίο δυσκολεύομαι να ταξινομήσω γιατί δεν είναι μόνον Ιστορία, αν και έχει πολύ ιστορία, δεν είναι μόνο γεωπολιτική, αν και είναι βιβλίο γεωπολιτικής, δεν είναι μόνο πολιτικό δοκίμιο, αν και είναι και αυτό και επίσης είναι βιβλίο οικονομικών. Είναι μια κατάδυση στις καλές και στις κακές στιγμές του ελληνισμού και ταυτόχρονα κατάδυση στο τι είμαστε ως Έλληνες.»

Στην παρουσίαση του βιβλίου παρευρέθηκαν εκατοντάδες δημοσιογράφοι, πολιτικοί και φίλοι του συγγραφέα. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονταν και οι Απόστολος Κακλαμάνης, Γιάννης Μπαλάφας, Σοφία Βούλτεψη, Παναγιώτης Σγουρίδης, Νάντια Βαλαβάνη, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Κατερίνα Μπατζελή, Μιχάλης Καρχιμάκης, Γιώργος Ελενόπουλος, Στέφανος Τζουμάκας, πανεπιστημιακοί, πρώην βουλευτές, διπλωμάτες και εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι/μέλη ακτιβιστικών οργανώσεων και οντοτήτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News