Ειδήσεις

Να σταματήσει η φυγή των νέων Ελλήνων στο εξωτερικό

Λύσεις για να μπει ένα τέλος στη φυγή των νέων Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό και στην υποχρηματοδότηση στην Παιδεία αναζήτησαν η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου και ο πρέσβης της Ολλανδίας, κ. Caspar Veldkamp στη χθεσινή τους συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ενώ επιβεβαιώθηκαν οι καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Ολλανδός  πρέσβης  ενημέρωσε την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας ότι οι προτεραιότητες της Ολλανδικής προεδρίας στην Ε.Ε. είναι η οικονομική και η προσφυγική κρίση.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, ενημέρωσε διεξοδικά τον κ. Veldkamp για τα προβλήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Και οι δύο πλευρές να συμφώνησαν πως θα πρέπει να βρεθούν λύσεις ώστε να σταματήσει η φυγή των νέων Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό και η υποχρηματοδότηση στην Παιδεία.

Συγκεκριμένα στη συζήτηση υπήρξε η  κοινή διαπίστωση πως η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την προσφυγική κρίση δημιουργεί ιδανικό πλαίσιο  για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και την υπονόμευση των Ευρωπαϊκών Αξιών.

Η συνάντηση έκλεισε με τη διαβεβαίωση για συνέχιση της καλής συνεργασίας των δύο χωρών.

Σχόλια