default-image

Μήνυμα του υπουργού Ν.Φίλη για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

Ελλάδα
Μήνυμα του υπουργού Ν.Φίλη για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα για το έργο των Τριών Ιεραρχών έστειλε ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου των  Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην επικαιρότητα του μηνύματος των Τριών Ιεραρχών τονίζοντας ότι με το έργο τους και τη ζωή τους ανέπτυξαν διάλογο με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, άσκησαν κριτική στην εξουσία του καιρού τους και ανέπτυξαν πλούσιο φιλανθρωπικό έργο.

 Ιδιαίτερα, όπως είπε,  ο Μέγας Βασίλειος δίδαξε την ανάγκη όχι μόνο να βοηθούμε αλλά και να μην συσσωρεύουμε πλούτο.

Επίσης ο Υπουργός  αναφέρθηκε στον Εθνικό και Κοινωνικό Διάλογο για την Παιδεία με στόχο τη δημοκρατική και εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Τόνισε ότι οι επιλογές των εκπαιδευτικών στελεχών γίνονται με αξιοκρατικά  και όχι κομματικά κριτήρια  όπως συνηθιζόταν μέχρι σήμερα.

Απόδειξη αυτού του νέου πνεύματος διοίκησης είναι τόσο το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση όσο η επιλογή των νέων διευθυντών εκπαίδευσης που αναλαμβάνουν καθήκοντα τη Δευτέρα.

 Ο Υπουργός  αναφέρθηκε επίσης στις κυβερνητικές αποφάσεις για τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του δημοσίου ασφαλιστικού συστήματος αλλά και για το μισθολογικό των δημοσίων υπαλλήλων στο οποίο βελτιώνεται η θέση των χαμηλών και μεσαίων μισθών.

Στη συνέχεια ο Νίκος Φίλης  απένειμε τις τιμητικές διακρίσεις στα παιδιά των εργαζομένων του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων που εισήχθησαν σε σχολές των  ΑΕΙ και ΤΕΙ στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News