Ειδήσεις

"Παγώνει" η υπόθεση της αναισθησιολόγου

Ο φάκελος της υπόθεσης της υπεξαίρεσης σκευασμάτων από την αναισθησιολόγο του ΠΑΓΝΗ και ξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, είναι ελλιπής.

Η σοβαρότατη αυτή αποκάλυψη έγινε χθες από την ίδια την κ. Ματίνα Παγώνη, πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, αλλά και του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, το οποίο επρόκειτο να εξετάσει την πολύκροτη υπόθεση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες η κ. Παγώνη, η εξέταση της υπόθεσης έχει "παγώσει", καθώς στον επίμαχο φάκελο, ο οποίος εστάλη στην Αθήνα, δε χαρακτηρίζεται το πειθαρχικό αδίκημα για το οποίο έγινε η παραπομπή. Την ίδια ώρα, η πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου κάνει ξεκάθαρα λόγο για ευθύνη του νοσοκομείου, προσθέτοντας, ωστόσο: «Ας βρει το υπουργείο ποιος έχει τις ευθύνες».

«Η διαδικασία σταμάτησε σήμερα (σ.σ. χθες), διότι δεν έχει γίνει σωστά από το Νοσοκομείο της Κρήτης η παραπομπή της υπόθεσης», ανέφερε αρχικά η Ματίνα Παγώνη, η οποία συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχει μια εισήγηση σχετικά με απώλεια οπιούχων φαρμάκων. Τίποτα άλλο».

Σύμφωνα πάντα με την κ. Παγώνη, «ο φάκελος θα επιστραφεί στο Νοσοκομείο, το οποίο, με εισήγηση του Νομικού Συμβούλου, πρέπει να κάνει πάλι από την αρχή την παραπομπή στη ΔΥΠΕ (σ.σ. 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης), κατονομάζοντας για ποιο πειθαρχικό αδίκημα γίνεται η παραπομπή».

«Την ευθύνη την έχει το Νοσοκομείο», ανέφερε με νόημα η πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

7η Υ.ΠΕ: «Το είχαμε επισημάνει στο Νοσοκομείο»

Την ίδια ώρα, και η 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης, διά στόματος της υποδιοικήτριάς της κ. Άννας Τριχοπούλου, "δείχνει" τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, μιλώντας στη "Νέα Κρήτη", η κ. Τριχοπούλου δήλωσε ότι το βασικό κενό που είχε επισημάνει η ΔΥΠΕ «εγγράφως στη διοίκηση του Νοσοκομείου ήταν ότι δεν είχε γίνει χαρακτηρισμός του πειθαρχικού παραπτώματος, κάτι που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να πάει μια υπόθεση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο».

Κοινώς, ο φάκελος εστάλη για να περάσει από το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, χωρίς να έχει διευκρινιστεί το επίμαχο πειθαρχικό αδίκημα.

Εξάλλου, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα όσα ανέφερε στη συνέχεια η Άννα Τριχοπούλου. Συγκεκριμένα, η υποδιοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. πρόσθεσε: «Παρά το ότι υπήρξε έγγραφη επισήμανση, ο φάκελος ήρθε πάλι σε εμάς, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, χωρίς να έχει γίνει ο χαρακτηρισμός του πειθαρχικού αδικήματος».

Σχόλια