Ειδήσεις

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προαναγγέλλουν οι αγρότες στα μπλόκα που έχουν στηθεί απ' άκρη σ' άκρη σ' όλη την Ελλάδα.

Εκπρόσωποι των αγροτών σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία αναμένεται να δώσουν το «παρών» στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί στα Τέμπη για σήμερα στις 14.00 μετά το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει αποκλεισμός των Τεμπών από τις 3 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ.

Ακόμη από τις 11:00 έως τις 14:00 θα είναι κλειστό το Κάστρο, ενώ σε τρίωρους αποκλεισμούς θα προχωρήσουν οι αγρότες στα περισσότερα μπλόκα.

Κλειστά παραμένουν τα μπλόκα στην Νίκαια και στους κόμβους της Εγνατίας σε Κερδύλια και Χρυσούπολη Καβάλας.

Παραμένει κλειστή και η Αθηνών Κορίνθου, στο ύψος του Ισθμού.

Παραμένουν στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια οι αγρότες των Χανίων που προχωρούν σε ολιγόλεπτους αποκλεισμούς της εθνικής οδού. Σύμφωνα με ανακοίνωσή που εξέδωσε η ενωτική ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων και ο κτηνοτροφικός σύλλογος, σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 31 Ιανουαρίου, θα προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού, στις 12 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, στις 10 το πρωί, η πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του αγροτικού συλλόγου Ηρακλείου προγραμματίζει συγκέντρωση - διαμαρτυρία για το ασφαλιστικό - φορολογικό των αγροτών στο Γιόφυρο.

Εν τω μεταξύ συνάντηση με τον πρωθυπουργό έκλεισε η «Πρωτοβουλία Αγροτών». Όπως δήλωσε χθες ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Αγροτών», Θόδωρος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ζητούν πάνω από ένα μήνα τη συνάντηση, καθώς έχουν ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη αντιπρόταση, απέναντι στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου.

Σχόλια