default-image

Μπαλάκι ευθυνών μεταξύ αναρμόδιων φορέων ένας ασβός!

Κρήτη
Μπαλάκι ευθυνών μεταξύ αναρμόδιων φορέων ένας ασβός!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας ασβός, πιθανότατα τυφλός, κυκλοφορεί ελεύθερος στον περιφερειακό της βιομηχανικής περιοχής Ηρακλείου λίγο πιο πάνω από τα φανάρια της Καλλιθέας.

Η κ. Ρένα, δικαστική επιμελήτρια, επικοινώνησε με το neakriti.gr και μας ενημέρωσε ότι το πρωί της Τετάρτης καθώς κατέβαινε στο Ηράκλειο συνάντησε στη μέση του δρόμου Αρχανών - Ηρακλείου το μικρό ζώο. Αμέσως σταμάτησε, τοποθέτησε αμέσως το τρίγωνο της τροχαίας για να προστατεύσει τον ασβό από τα διερχόμενα αυτοκίνητα και κάλεσε το 100 για να έρθει και να σταματήσει την κυκλοφορία των οχημάτων προκειμένου να καταφέρουν να βάλουν στην άκρη του δρόμου το ζωάκι.

Τελικά, δε χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας καθώς ένας διερχόμενος οδηγός σταμάτησε και μετέφερε εκείνος με ειδικά γάντια τον ασβό στην άκρη του δρόμου.

Επίσης, η ίδια επικοινώνησε και με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ηρακλείου. Μίλησε με κάποιον υπεύθυνο ο οποίος την ενημέρωσε ότι θα μεταβεί στο σημείο για να παραλάβει τον ασβό. Ενημέρωσε επίσης και την υπηρεσία περισυλλογής ζώων του δήμου Ηρακλείου. Από εκεί την ενημέρωσαν ότι η υπηρεσία είναι αρμόδια μόνο για σκυλιά και γάτες και ότι δεν είναι δυνατόν να παρέμβει στην περίπτωση του ασβού. Μετά από αυτές τις εξελίξεις η κ. Ρένα καθησύχασε ότι κάποιος από το Μουσείο θα παραλάβει το ζώο και έφυγε για την δουλειά της.

Επιστρέφοντας νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής διαπίστωσε ότι κανείς δεν είχε παραλάβει το μικρό ζώο από την άκρη του δρόμου όπου το είχαν τοποθετήσει το πρωί. Έτσι, προσπάθησε να επικοινωνήσει ξανά με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, αλλά δεν κατέστη δυνατό.

Μετά από αυτή την περιπέτεια μεταξύ των φορέων, η κ. Ρένα αποφάσισε να επικοινωνήσει με την Πυροσβεστική. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου την ενημέρωσε ότι δεν είναι αρμόδια για το θέμα και την παρότρυνε να επικοινωνήσει με την Προστασία άγριων ζώων, το οποίο και έκανε. Από εκεί κάποια κυρία της είπε ότι θα μεταβεί στο σημείο να παραλάβει τον ασβό. Έτσι η κ. Ρένα περιμένει ωσότου βρεθεί ο αρμόδιος φορέας που θα μεριμνήσει ώστε ο ασβός να απομακρυνθεί από το οδόστρωμα σώος και ασφαλής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News