default-image

Αγωνία τουριστικών φορέων για τα σενάρια περί Σένγκεν

Κρήτη
Αγωνία τουριστικών φορέων για τα σενάρια περί Σένγκεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αγωνία τους εκφράζουν οι τουριστικοί φορείς της Κρήτης με φόντο τα σενάρια που γίνονται για αποπομπή της χώρας από τον κοινό ευρωπαϊκό χώρο που ορίζει η Συνθήκη Σένγκεν.

Με ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες, το να διαχειρίζεσαι την καθημερινότητα σε μια χώρα που ως βαριά της βιομηχανία έχει τον τουρισμό, είναι σκέτη αυτοκτονία εξήγησαν οι τουριστικοί φορείς, διευκρινίζοντας πάντως ότι μέχρι στιγμής οι προκρατήσεις κινούνται σε πολύ καλά επίπεδα. Μάλιστα η αγορά της Ρωσίας δείχνει τέτοια δυναμική που μπορεί να περάσει, όπως εκτιμούν, ακόμη και τη χρονιά ρεκόρ του 2013, εφόσον και οι πολιτικές εξελίξεις βοηθήσουν στο να καλλιεργηθεί ένα κλίμα ηρεμίας στη χώρα.

Δεν είναι δυνατόν να ζητούν από μία χώρα σε βαθιά οικονομική κρίση, να κάνει ό,τι δεν έχουν κάνει όλες οι υπόλοιπες μαζί, διευκρίνισαν οι τουριστικοί παράγοντες, οι οποίοι πάντως εξήγησαν ότι προς το παρόν αυτά τα σενάρια περί αποπομπής της Ελλάδας από τη Σένγκεν δεν έχουν επηρεάσει τις προκρατήσεις. Ωστόσο τονίζουν ότι είναι πιθανό τα εν λόγω σενάρια να παραμείνουν σενάρια.

Εφόσον η ηρεμία επικρατήσει στη χώρα, οι εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων, μιλούν για μια από τις καλύτερες χρονιές στον τουρισμό, που διαμορφώνεται και από τις συνθήκες αναταραχής στις γείτονες χώρες.

Όλοι οι επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις, ενώ και από το χώρο των οδηγών τουριστικών λεωφορείων όπως επισημάνθηκε στόχος είναι η χρονιά να κυλήσει ομαλά και δίχως προβλήματα, όπως αυτά που δημιουργήθηκαν πέρυσι με την έναρξη τα σαιζόν και τις κινητοποιήσεις με φόντο τις συμβάσεις εργασίας τους.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News