default-image

Καταγγελία-βόμβα για την υπόθεση της Μελίνας

Κρήτη
Καταγγελία-βόμβα για την υπόθεση της Μελίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία έκανε σήμερα η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΥΝΑΠ και μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου. Κατηγορεί το Βενιζέλειο νοσοκομείο πως έστειλε ελλειπή φάκελο για την υπόθεση υπεξαίρεσης φαρμάκων, την οποία έχει ομολογήσει η Νεκταρία Πολάκη, πρώτη ξαδέρφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Οπως αναφέρει το newsit, μπορεί η ίδια η αναισθησιολόγος, που μετείχε στη μοιραία εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε η 4χρονη Μελίνα και κατέληξε στο θάνατο του μικρού παιδιού, να έχει ομολογήσει ότι πήρε από το φαρμακείο του νοσοκομείου πεθιδίνες, από το φάκελο για την υπόθεση που έστειλε στο πειθαρχικό το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν υπάρχει το όνομά της!

Η πρόεδρος της ΕΥΝΑΠ και μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου Ματίνα Παγώνη τόνισε πως ο φάκελος ήταν ελλιπής και γι' αυτό επιστρέφεται στο Βενιζέλειο. "Ο φάκελος ήταν ελλιπής γιατί ανέφερε μόνο πως διαπιστώθηκε υπεξαίρεση, χωρίς να καταλογίζει ευθύνες. Ούτε έχει κατονομαστεί κάποιος υπεύθυνος. Υπάρχει μόνο εισήγηση ότι υπάρχει απώλεια οποιούχων φαρμάκων", είπε η κα Παγώνη.

Σημείωσε δε ότι ο φάκελος επιστρέφει στο νοσοκομείο του Ηρακλείου κι από εκεί πρέπει να παραπεμφθεί η διαδικασία στη ΔΥΠΕ, ξεκινώντας και κατονομάζοντας για ποιο πειθαρχικό αδίκημα, ποιος και γιατί παραπέμπεται".

Την ευθύνη την έχει το νοσοκομείο, είπε και σημείωσε πως η κα Πολάκη θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της αφού δεν υπάρχει παραπομπή ούτε έχει κατονομαστεί.

Αυτή ήταν η εξέλιξη της ΕΔΕ που έγινε σήμερα στο υπουργείο Υγείας για την υπόθεση υπεξαίρεσης που ήρθε στο φως μετά το θάνατο της 4χρονης Μελίνας, στην εγχείρηση για κρεατάκια της οποίας ήταν η Νεκταρία Πολάκη. Η σημερινή διαδικασία ήταν ως μη γενόμενη αφού ο φάκελος δεν ήταν πλήρης και το πειθαρχικό συμβούλιο τον επιστρέφει στο Βενιζέλειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News