default-image

Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι:Ζω, Δρω, Δημιουργώ

Πολιτισμός
Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι:Ζω, Δρω, Δημιουργώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κάθε γωνιά όχι μόνο του Δήμου αλλά ολόκληρου του Νομού Ρεθύμνου θα φτάσουν φέτος οι Προπομποί του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016 έχοντας στις αποσκευές τους το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης: ΖΩ, ΔΡΩ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ!

Η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, Πέπη Μπιρλιράκη και τέως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, αναφέρει σχετικά ότι: "Οι Προπομποί για εμάς είναι η άμεση επικοινωνία ακόμη και με τον πιο απομακρυσμένο πολίτη του νησιού μας, σε μια προσπάθεια να του μεταφέρουμε την πηγαία χαρά, που αναβλύζει από όλους τους συμμετέχοντες στο καρναβάλι. Είναι μια φλόγα που ξεκινά λίγο πριν την έναρξη του Τριωδίου και γίνεται φωτιά στο τέλος του, αφού έχει διανύσει όλες τις εκδηλώσεις του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, οι οποίες προσθέτουν μία - μία τη δική της φλόγα χαράς στο χειμωνιάτικο Ρέθυμνο και στις ψυχές όλων."

Η δημιουργία είναι αυτό που ενώνει χιλιάδες ανθρώπους εδώ και πολλά χρόνια στο μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της σύγχρονης Κρήτης. Αυτό το μεράκι είναι που έχει αποφέρει στο Ρέθυμνο θεατρικές ομάδες, ατελιέ, βιοτεχνίες, χώρους τέχνης και όχι μόνο, ενώ συμβάλει στη ζωντάνια της πόλης όλη τη διάρκεια του χρόνου με τα κατά καιρούς δρώμενα των ομάδων.

Αυτό είναι το πρωταρχικό χαρακτηριστικό του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού: Να ζούμε, να δρούμε και να δημιουργούμε μαζί! Ο ομορφότερος τρόπος για να εκκολαφθούν πυρήνες πολιτισμού με κοινωνικό πρόσημο, αναδεικνύοντας τη δύναμη της συμμετοχής!

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, ο Πρόεδρος, Στέλιος Σαμψών ανέφερε για τους Προπομπούς ότι: "Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του εκάστοτε χωριού μαζί με την Οργανωτική Επιτροπή, φροντίζουν για την παρουσία του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού στα κατά τόπους χωριά, για να ενημερωθούν όλοι για το πρόγραμμα, το κέφι του και το γλέντι που ξεκινάει και να μας υποδεχτούν με ανοιχτές αγκάλες και.. γεμάτα τραπέζια! Καλούμε τα παιδιά να μας περιμένουν μεταμφιεσμένα σε κάθε σημείο συνάντησης για να ξεκινήσει το ξεφάντωμα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News