Ειδήσεις

Δημοτικά τέλη γα τους κοινόχρηστους χώρους ,σε δόσεις

Πληρωμή των δημοτικών τελών για κοινόχρηστους χώρους σε δόσεις, συζητά να εφαρμόσει η δημοτική αρχή στο Ηράκλειο.

Το θέμα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας 1 Φεβρουαρίου.

Μία τέτοια εξέλιξη θα φέρει  ανακούφιση στους ιδιώτες που κάνουν χρήση διαρκώς ή πρόσκαιρα των κοινόχρηστων χώρων της πόλης και αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη προς το Δήμο.

Σημαντικό βήμα πρόκειται να γίνει και για τη δημιουργία χώρου Ιχθυαγοράς στο Ηράκλειο. Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης στο neakriti.gr, «η πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η Ιχθυαγορά να δημιουργηθεί στην παλιά λαχαναγορά σε ένα κτήριο 325 τ.μ.». Σύμφωνα με τον κ. Ινιωτάκη η πρόταση έχει κατατεθεί και αναμένεται η έγκριση από τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη λαχαναγορά.  

Πιο αναλυτικά το Συμβούλιο θα εξετάσει τα παρακάτω θέματα:

-Πρόβλεψη δόσεων σε Τέλη κοινοχρήστων χώρων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 παρ. 1 του Ν. 4257/2014.

-Αποδοχή εποχικότητας στην λειτουργία της επιχείρησης Α.Κ.Ε.Κ. Α.Ε. με δραστηριοποίηση στην παραγωγή κεραμικών τούβλων.

-Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου για το Δ' τρίμηνο του 2015 (απόφαση 23/2016 Οικονομικής Επιτροπής).

-Ορισμός Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

-Γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου για μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Δήμου Ηρακλείου, για το σχολικό έτος 2016 - 2017.

-Γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου για μεταβολές (ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις κ.λ.π.) σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Δήμου Ηρακλείου, για το σχολικό έτος 2016 - 2017.

-Αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία "Σχολική Επιτροπή Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.

-Εξέταση της υπ' αριθμ. πρωτ. 1.404/07-01-2016 ένστασης του αναδόχου της εργασίας "Ανακατασκευή χλοοτάπητα γηπέδου Ηροδότου Δ.Ε. Νέας Αλικαρνασσού" κατά της υπ' αριθμ. 174.149/28-12-2015 Βεβαίωσης Εργασίας και Παραλαβής του Π.Δ. 28/80.

-Έγκριση 3ης παράτασης της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Ανάπλαση ανακατασκευή οδού Μ. Αλεξάνδρου".

-Έγκριση παράτασης της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης στα πλαίσια του έργου "Ανάπλαση των βασικών οδών πρόσβασης και του περιβάλλοντα χώρου του πολιτιστικού - συνεδριακού κέντρου Ηρακλείου - Φάση Α" με κωδικό MIS  933689.

-Ολοκλήρωση του έργου "Ανάπλαση πλατειών Αγ. Γεωργίου, Ελ. Βενιζέλου & πρώην δημοτικού σχολείου και διαμόρφωση οδών με κυβόλιθους εντός οικισμού Κερασίου Δημ. Διαμ. Παλιανής" από ιδίους πόρους και παράταση προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου.  

-Έγκριση μελέτης και υποβολή πρότασης στο ΠΕΠ Κρήτης 2014 - 2020 για το έργο "Αποκατάσταση - Διαρρύθμιση 1ου Λυκείου Ηρακλείου "ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟ" προσθήκη κατ' επέκταση και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου".  

-Έγκριση μελέτης και υποβολή πρότασης στο ΠΕΠ Κρήτης 2014- 2020 για το έργο "Ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού επί των οδών Δρακάκη & Ιλιού".

-Έγκριση και παραλαβή της στατικής μελέτης με τίτλο "Μελέτη ανέγερσης βρεφονηπιακού σταθμού επί των οδών Δρακάκη & Ιλιού".  

-Αποστολή αποφάσεων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, για την λήψη απόφασης - πρότασης προς τον οικείο Περιφερειάρχη για τον αριθμό των αδειών άσκησης υπαίθριου εμπορίου, καθώς και το ύψος και τον τρόπο είσπραξης του καταβαλλόμενου τέλους ανά άδεια και θέση (απόφαση 79/2015 Επιτροπής Ποιότητας Ζώης).

-Ανανέωση παραγωγικών αδειών Λαϊκών Αγορών.  

-Επανατοποθέτηση περιπτέρου της κας Μαρκοπούλου Μαρίας.

-Έγκριση μετάβασης του εντεταλμένου συμβούλου του Δήμου Ηρακλείου κ. Εμμανουήλ Χαιρέτη στην Αθήνα.

-Έγκριση μετακίνησης του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας κ. Αναστασάκη Ιωάννη στην Αθήνα.

-Συγκρότηση Επιτροπής βραβείου "Ν. Καζαντζάκης" για το έτος 2016. Πρώτος Κύκλος "Γράμματα".

-Χορήγηση άδειας λειτουργίας επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου.

-Συμπλήρωση της Α.Δ.Σ. 766/2015 με σκοπό την δημιουργία χώρου Ιχθυαγοράς.  

Σχόλια