Ειδήσεις

Αυγενάκης: Κίνδυνοι για τα κονδύλια του δρόμου της Μεσαράς

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου ο αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνει τους κινδύνους αναφορικά με τη χρηματοδότηση και την ενδεχόμενη επιστροφή κοινοτικών πόρων του δρόμου της Μεσαράς.

Ταυτόχρονα, καλεί τον υπουργό κ. Σπίρτζη να αναλάβει πρωτοβουλίες «διότι οι κίνδυνοι είναι πολλοί περισσότεροι από την καθυστέρηση του δρόμου Μεσαράς» ενώ τονίζει επίσης «όχι άλλη προχειρότητα κ. Σπίρτζη».

Συγκεκριμένα, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει:

«Τέτοια περίοδο -πριν από ένα χρόνο περίπου - είχαμε εγκρίνει τη σύμβαση στη Βουλή για να ολοκληρωθεί και το τελευταίο τμήμα του δρόμου της Μεσαράς, το τμήμα Αγία Βαρβάρα - Απομαρμά.

»Ένα χρόνο μετά αποφάσισε και ο κ. Χ. Σπίρτζης να ασκήσει τα καθήκοντά του και να ασχοληθεί με το έργο που από τη δική του αδιαφορία έφθασε να απενταχθεί από το ΕΣΠΑ και να είναι αμφίβολο εάν θα ολοκληρωθεί ακόμη και από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

»Το μεγάλο ερώτημα, που μένει να απαντήσει ο υπουργός κ. Χ. Σπίρτζης, αφού βρέθηκε τελικά - όπως φαίνεται- λύση για τη σύμβαση, είναι από πού θα πληρωθεί το έργο;

»Υπάρχει σχετικό κονδύλιο στο «κουτσουρεμένο» και με ελάχιστα χρήματα ΠΔΕ;

»Γνωρίζει ο κ. Υπουργός ότι εάν δεν ολοκληρωθεί το συντομότερο θα κληθούμε ως χώρα να επιστρέψουμε όλο το ποσό των κοινοτικών πόρων που έχει διατεθεί για το δρόμο της Μεσαράς;

»Ο κ. Υπουργός οφείλει να ασχοληθεί σοβαρά με τα καθήκοντά του, διότι η αβλεψία και η προχειρότητα των χειρισμών του, αλλά και της Κυβέρνησης συνολικά, στέλνουν για άλλη μια φορά το λογαριασμό στον κρητικό λαό!».

Σχόλια