Ειδήσεις

Πειραιώς: Εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα και τις start up

Στο πλαίσιο του φετινού κύκλου βράβευσης, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη συνδιοργανώνουν την εκδήλωση «Startup: Ώρα για Απογείωση» την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Εξέλιξης, στη Νέα Ερυθραία - Καστρί.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να βοηθήσει τους μελλοντικούς αλλά και υφιστάμενους επιχειρηματίες να μάθουν, από ειδικούς του χώρου της νεοφυούς επιχειρηματικότητας τα μυστικά της δημιουργίας ενός ελκυστικού επιχειρηματικού σχεδίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και γνώσεις με στελέχη της αγοράς και έμπειρους επιχειρηματίες.

Εκπρόσωποι της Ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής, καθώς και της Εξέλιξης και του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας θα παρουσιάσουν την εμπειρία και τις γνώσεις τους εστιάζοντας σε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια επιχειρηματική ιδέα για να ξεχωρίσει και να μπορέσει να προσελκύσει χρηματοδότηση, υποστήριξη και επενδυτές.

Επίσης, στελέχη του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας θα προσφέρουν καθοδήγηση σχετικά με την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό του 2016, όπου ένας έως πέντε νικητές θα λάβουν αυξημένη άτοκη χρηματοδότηση ύψους 1.250.000 ευρώ.

Παρόντες θα είναι και παλαιότεροι νικητές του βραβείου (Yoleni's, Smart Guide, Heliix, RT Safe), οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους και ειδικά τις προκλήσεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν στα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα.

Υποστηρικτής του διαγωνισμού, για τρίτη χρονιά, είναι το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, μέλος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, ενώ παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αποτελεσματική στήριξη της βιώσιμης επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στον σύνδεσμο: www.excelixi.org

Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι αιτήσεις για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας συνεχίζονται

Οι αιτήσεις για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2016 (ΕΒΕ) έχουν ξεκινήσει δυναμικά, ενώ απομένουν σχεδόν δύο μήνες έως τη λήξη της προθεσμίας του διαγωνισμού.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, νέοι άλλα και υφιστάμενοι επιχειρηματίες, έχουν μέχρι και τις 10 Μαρτίου 2016 τη δυνατότητα να υποβάλλουν την επιχειρηματική τους πρόταση στην ιστοσελίδα του βραβείου (www.hellenicaward.com). Οι νικητές θα λάβουν άτοκη χρηματοδότηση ύψους 1.250.000 ευρώ, συμβουλευτική καθοδήγηση (mentorship), καθώς και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης(νομικά, λογιστικά, μάρκετινγκ, τεχνολογία, επικοινωνία και διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού).

Σχετικά με το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας:

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας θεσμοθετήθηκε το 2012 για την ενίσχυση έμπειρων και νέων επιχειρηματιών στην προσπάθεια υλοποίησης νέων επιχειρηματικών ιδεών μέσω της παροχής χρηματοδότησης, υπηρεσιών υποστήριξης αλλά και καθοδήγησης. Το Libra Group έχει δεσμευθεί για χρηματοδότηση ύψους άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ προς το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, το οποίο βοηθάει επιχειρηματίες στην Ελλάδα να επενδύσουν στον τόπο τους και να ωθήσουν την οικονομική ανάπτυξή του. Υποστηρικτές στο πρόγραμμα του βραβείου είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία συμβάλλει στην κατάρτιση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων από το 2014, μέσω του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd από την Αυστραλία και ο κ. Δημήτρης Γουλανδρής.

Ανάμεσα στους υποστηρικτές των νικητών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας είναι η Antidote, η Kick Athens,  το Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου, η Microsoft,  η People for Business, η Reed Smith και η SAP Hellas.

Σχόλια